22.6.2018 10:41

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού

Την προσφορά των Χιωτών ναυτικών στην ελληνική ναυτιλία επισημαίνει με μήνυμα του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Ναυτικού στις 25 Ιουνίου.

«Στις 25 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού, τιμούμε τον σημαντικότερο παράγοντα της ναυτιλίας, τον Άνθρωπο. Τον Ναυτικό που σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης δίνει το δικό του σκληρό και επίμονο αγώνα, αψηφώντας κινδύνους και δυσκολίες.

Το νησί μας, πατρίδα της ναυτοσύνης, έχει πολλά να θυμάται και να σκέφτεται αυτή τη συμβολική  ημέρα. Τις ιστορίες των εργατών της θάλασσας που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη, είναι μέρος της ταυτότητας μας. Τις απώλειες, άδικες και τραγικές, που έχουν σημαδέψει πολλές οικογένειες. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, έχουμε μια νέα στροφή των νέων ανθρώπων προς τη θάλασσα. Είμαι βέβαιος ότι, όπως και στο παρελθόν, αυτή η στροφή θα είναι πηγή ευημερίας και προκοπής.

Στους ναυτικούς μας λοιπόν, σε όποιο σημείο των ωκεανών κι αν ταξιδεύουν, στέλνουμε  την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας. Μέσα από την καρδιά μας τους ευχόμαστε:

Γαλήνιες θάλασσες και γρήγορη επάνοδο!», καταλήγει στο μήνυμα του ο Στ. Καρμάντζης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ