20.6.2019 11:24

"Μέχρι πότε τα νησιά θα είναι φυλακές; Φτάνει πια η κοροϊδία;"

Ανακοίνωση από την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Την παράλογη πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει να μετατρέπει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών, καταγγέλλει μέσα από ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, σημειώνοντας ότι όσο συνεχίζεται ο υπερπληθυσμός και η διαμονή κάτω από άθλιες συνθήκες που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τόσο θα αυξάνονται τα φαινόμενα ανομίας και θα επιφορτίζονται με νέα προβλήματα οι τοπικές κοινωνίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Όσο συνεχίζεται η παράλογη πολιτική των ανοικτών συνόρων, του υποχρεωτικού με νομοθετική διάταξη εγκλωβισμού των μεταναστών στα νησιά μας, του υπερπληθυσμού και παραμονής σε άθλιες συνθήκες σε κέντρα όπως της Μόριας , της ΒΙΑΛ και της Σάμου , τόσο θα υποβαθμίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια , τόσο θα αυξάνονται τα φαινόμενα ανομίας , τόσο θα επιβαρύνονται οι δημόσιες δομές των νησιών με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ποιότητας ζωής τόσο του ντόπιου πληθυσμού, όσο και των μεταναστών.
Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί όλους τους άλλους ,εκτός από τους ίδιους τους μετανάστες και τους γηγενείς πληθυσμούς. Κερδισμένη η Τουρκία που χρηματοδοτείται από την ΕΕ , αλλά συγχρόνως θέτει σε ομηρία τα νησιά ελέγχοντας πλήρως τις ροές, κερδισμένα τα κυκλώματα των διακινητών και των εμπόρων ανθρώπινων ψυχών, κερδισμένοι όλοι οι παρασιτιζόμενοι (οι αμειβόμενοι "ανθρωπιστές") από το μεταναστευτικό πρόβλημα .
Αλλεπάλληλοι πνιγμοί παιδιών, γυναικών και ανδρών χωρίς να ακουστεί μια φωνή διαμαρτυρίας από τους υπερευαίσθητους οι οποίοι φωνασκούν απέναντι σε ότι είναι απέναντι στις ιδεοληψίες που διακατέχονται υπηρετώντας ουσιαστικά αυτό που δήθεν αντιμάχονται (εγκλωβισμό, γεωγραφικό περιορισμό, άθλιες συνθήκες διαβίωσης , σύγχρονο δουλεμπόριο, διακίνηση μαύρου χρήματος κλπ).

Η Παγχιακή Επιτροπή εδώ και σχεδόν 3,5 χρόνια έχει διατυπώσει τις θέσεις της οι οποίες δεν έχουν διαψευσθεί , είχε την διορατικότητα να δει το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις .
Ευτυχώς όψιμα έχουν πλέον υιοθετηθεί έστω και σαν συνθηματολογία προεκλογική, ακόμη και από τους αιρετούς πού είτε ήταν κρυμμένοι, είτε στήριξαν αφελώς και άκριτα τις κάκιστες πολιτικές της κυβέρνησης .

Με την συγκυρία των ερχόμενων εθνικών εκλογών, ο χιακός λαός ξεκάθαρα πρέπει να έχει απάντηση σε καίρια ερωτήματα από όλους ανεξαιρέτως τους υποψήφιους βουλευτές σχετικά με το θέμα.
Αντί για αοριστίες και γενικόλογα ας δεσμευτούν όλοι με ξεκάθαρες θέσεις ,κάνοντας τες γνωστές στους ψηφοφόρους.
ποιά η θέση σας για την παραμονή μεταναστών στην παραμεθόριο Χίο και στα άλλα νησιά: θα πρέπει να μένουν στο νησιά ή όχι κι αν ναι για πόσο και πού ;
Θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να ανακτήσουν τον έλεγχο διαχείρισης του μεταναστευτικού από τους υπερεθνικούς οργανισμούς και τις ΜΚΟ;
Θα πρέπει να επιτηρούνται τα σύνορά μας;
Είναι υπέρ της λειτουργίας hot spot φιλοξενίας η της κατασκευής νέων;
Ποια είναι η άποψη τους για την λειτουργία της ΒΙΑΛ;

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ