20.3.2020 8:51

Μειώνονται τα αεροπορικά δρομολόγια λόγω κορωνοϊού

Επόμενο βήμα η λήψη πιο αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό μετακίνησης προς τα νησιά

Σε τροποποίηση των δρομολογίων τους προχωρούν οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς ο περιορισμός μετακίνησης που επιβάλουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού έχει άμεσο αντίκτυπο και στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων.

Έτσι πρώτη η Aegean Airlines ξεκίνησε τη μείωση των πτήσεων της από και προς Χίο, αφήνοντας από αύριο Σάββατο και μέχρι τέλος Απρίλη μόνο μια πτήση που θα συνδέει τη Χίο με την Αθήνα.

Την ίδια τακτική σκέφτεται να ακολουθήσει και η Sky Express η οποία επί του παρόντος διατηρεί τα διπλά δρομολόγια της από και προς Αθήνα, ορισμένες ημέρες της εβδομάδας.

Η κυβέρνηση πάντως, έδωσε το στίγμα της πολιτικής της ως προς τα νησιά, με τον Πρωθυπουργό να προτρέπει τον κόσμο να μην ταξιδέψει σε αυτά, αφού το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς σε υψηλά ποσοστά κρουσμάτων. 

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο σκέφτεται μέτρα όπως ο περιορισμός της μετακίνησης προς τα νησιά καθώς και ως έσχατη λύση την πραγματοποίηση μόνο εμπορικών δρομολογίων αν η κατάσταση το επιβάλει. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ