12.6.2019 21:52

Μαζικές παραιτήσεις στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ. Χίου στον απόηχο της αποχώρησης Βενιζέλου

«Ελπίζουμε ότι στο μέλλον η παράταξή μας θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική της λειτουργία. Τότε θα είμαστε κι εμείς εκεί», αναφέρουν

Αντιμέτωπη με μαζικές παραιτήσεις στελεχών και μελών της βρίσκεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Κινήματος Αλλαγής, που καλείται να διαχειριστεί την αποχώρηση ηχηρών ονομάτων από τον χώρο, στον απόηχο της «εκδίωξης» του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Σε επιστολή τους προς την Νομαρχιακή επιτροπή σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα για τους ίδιους είχε θετικό αποτύπωμα για τη δημοκρατία, την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, παρά τις κακές στιγμές και τις καταδικαστέες αποφάσεις στελεχών του.

Η διαγραφή Βενιζέλου

Τα σημαίνοντα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Χίο σημειώνουν ότι ενώ μετά τις ευρωεκλογές «διαμορφώνονταν οι συνθήκες για την ανασύσταση του χώρου και τη σταδιακή επανάκτηση της δεσπόζουσα θέσης στον προοδευτικό χώρο, η πρόεδρος Φ. Γεννηματά, προχώρησε σε μία αδιανόητη πράξη πολιτικού αυτοχειριασμού», αναφέρουν και προσθέτουν: «Με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο απαξίωσε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και κατάφερε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην ενότητα της παράταξης. Η διαφωνία μας και η αποδοκιμασίας μας δεν αποσκοπεί στην προστασία του Βαγγέλη Βενιζέλου, άλλωστε δεν θεωρούμε ότι τη χρειάζεται. Η διαφωνία μας έχει καθαρά αξιακή και πολιτική βάση. Η προσβολή στο πρόσωπο του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι προσβολή σε όλους εμάς που κόντρα στο ρεύμα της λαϊκίστικης υστερίας παραμείναμε στον πολιτικό μας χώρο, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες του αλλά και την υπόθεση της σωτηρίας της χώρας».

Ναι στην αυτόνομη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά…

Κλείνοντας την επιστολή τους σημειώνουν ότι είναι απόλυτα σύμφωνοι με την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ. όχι όμως στην ανεύθυνη κι ασυνάρτητη πολιτική του, όπως την καθιστά η συμπεριφορά της ηγεσίας του.

«Δηλώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί στις πολιτικές μας αρχές κι αξίες και ενεργοί στον χώρο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, όμως τις πολιτικές και τις πρακτικές της σημερινές ηγεσίας ούτε μπορούμε ούτε πρόκειται να υπηρετήσουμε.

Ελπίζουν ότι στο μέλλον η παράταξή μας θα ξαναβρεί τον βηματισμό της, θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της και θα ξαναπαίξει το ρόλο της ως η προοδευτική πολιτική δύναμη ευθύνης. Τότε θα είμαστε κι εμείς εκεί», καταλήγουν.

Οι υπογραφές

Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι: Κώστας Γανιάρης, Στέλλα Κανάριου, Ευθύμης Μονίαρος, Νίκος Λεοντάρας, Ειρήνη Μπουλά, Ευάγγελος Φωτεινός, Παναγιώτης Καμίτσης, Θράσος Βουδούρης, Αργυρώ Βουδούρη, Στέλλα Κοκκινάκη, Σταμάτης Βαρλάς κ.α.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ