7.4.2020 20:33

Ματαιοπονούν όσοι επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την αγωνιστική δράση των εργαζομένων

Ανακοίνωση από το ΚΚΕ Χίου

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την προσπάθεια παρεμπόδισης της ανάδειξης των μεγάλων ελλείψεων στην υγεία και της αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης που έγινε στην Χίο

Σήμερα, 7 Απριλίου, ενώ έξω από τα νοσοκομεία όλης της χώρας υψώθηκε η φωνή των γιατρών και νοσηλευτών όπου εξέφρασε την αγωνία και την διεκδίκησή τους για να ληφθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού. Ενώ δίπλα τους βρέθηκαν, για εκφράσουν την αναγνώριση της ηρωικής προσπάθειας τους κατά της πανδημίας και τη στήριξη των διεκδικήσεων τους, σωματεία εργαζομένων και φορέων, ορισμένοι στη Χίο προσπάθησαν να χαρακτηρίσουν αυτή τη συμβολική εκδήλωση έξω από το νοσοκομείο ως παράνομη ενέργεια που δήθεν παραβιάζει τους περιορισμούς της μετακίνησης!

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και δημοτικός σύμβουλος Μ. Σκούφαλος όπου επικεφαλής μιας ολιγομελούς αντιπροσωπείας συμμετείχε στην εκδήλωση. Πριν αρχίσει αρχίσει η εκδήλωση του ζητήθηκε από όργανα της αστυνομίας να δώσει εξηγήσεις και να δικαιολογήσει την παρουσία του έξω από το Νοσοκομείο. Μετά την λήξη της σύντομης εκδήλωσης καλέστηκε ,από το τηλέφωνο και θα καλούνταν και μέσω email να μεταβεί στα γραφεία αστυνομίας με το σκεπτικό ότι “η συνδικαλιστική δράση, ενδέχεται να μην περιλαμβάνεται στις σκόπιμες μετακινήσεις”! Στην συνέχεια, και ενώ είχαν μεσολαβήσει διαβήματα διαμαρτυρίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς κυβερνητικούς παράγοντες, η κλήση της αστυνομίας ακυρώθηκε.

Ωστόσο το θέμα είναι σοβαρό και οφείλει η κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση στο αν καταδικάζει την παρέμβαση – απαίτηση, που εκδηλώθηκε από ορισμένους διορισμένους από αυτή παράγοντες, προκειμένου να χαρακτηριστεί η συμβολική εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου ως παράνομη ενέργεια;

Όπως και να έχει, ας το βάλουν καλά στο νου τους όσοι, με διάφορα προσχήματα, επιθυμούν να φιμώσουν και να παρεμποδίσουν την αγωνιστική συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων ότι ματαιοπονούν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ