10.6.2024 0:41

Λευτέρης Μπλάτζιος: "Προβληματισμός παρά την πρωτιά της Ν.Δ."

Στον ζωντανό εκλογικό μαραθώνιο του Politischios.gr και της Πατρίδας, ο Λευτέρης Μπλάτζιος σχολίασε τη χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές και την κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της πολιτικής συνείδησης των πολιτών.

Ανησυχία για τη Χαμηλή Συμμετοχή

Ο κ. Μπλάτζιος ανέφερε ότι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές ήταν κάτω από το 40%, κάτι που χαρακτήρισε ως συγκλονιστικό. Εξήγησε ότι η αποχή δεν ευνοεί το πρώτο κόμμα, καθώς οι ψηφοφόροι που απέχουν συχνά ανήκουν σε παραδοσιακά κόμματα.

Δυσαρέσκεια και Ψήφος Διαμαρτυρίας

Ο κ. Μπλάτζιος τόνισε ότι πολλοί πολίτες επιλέγουν να μην ψηφίσουν λόγω απογοήτευσης από την πολιτική σκηνή, κάτι που ευνοεί τα κόμματα με υψηλή συσπείρωση. Αναφέρθηκε στη χαλαρότητα που χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, όπου οι πολίτες είναι πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους.

Κρίσιμη Σημασία των Ευρωεκλογών

Ο κ. Μπλάτζιος υπογράμμισε την ανάγκη να αντιληφθούν οι πολίτες τη σημασία των ευρωεκλογών, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά τους. Τόνισε ότι τα κόμματα πρέπει να ενημερώσουν καλύτερα τους πολίτες για τις επιπτώσεις αυτών των εκλογών.

Στασιμότητα και Προβληματισμός για τη Νέα Δημοκρατία

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μπλάτζιος σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες, το κόμμα παραμένει πρώτο, αν και η αποχή και η χαλαρότητα έχουν οδηγήσει σε διαρροές προς τα δεξιά κόμματα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν οι εκλογές ήταν εθνικές, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν υψηλότερα, όπως και του ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μπλάτζιος κάλεσε τα κόμματα να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα των ευρωεκλογών και να εργαστούν για την ενίσχυση της πολιτικής συμμετοχής των πολιτών, αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ