15.5.2018 10:32

ΛΑΣ: Έργα και λαμπτήρες που καίνε τις τσέπες μας

Άρθρο της Λαικής Συσπείρωσης, σχετικά με το έργο αντικατάστασης των ενεργειακών λαμπτήρων με άλλους.

"Μεγάλη είναι η σπουδή της Δημοτικής αρχής να μας πείσει ότι ντε και καλά το έργο της αντικατάστασης των κοστοβόρων ενεργειακά  λαμπτήρων με άλλους, που δεν θα έχουν αυτό το πρόβλημα, αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί,για να σωθεί το νησί και οι κάτοικοί του.

Αυτό που αφήνει στην άκρη και ελαφρά τη καρδία δύο φορές το έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο είναι ότι τα επενδυτικά της σχέδια για άλλη μια φορά τα στηρίζει στο δανεισμό και μάλιστα ύψους 7,5 δις ευρώ, αποδεικνύεται δηλαδή ότι οι πράσινες μπίζνες είναι πανάκριβες και σε τελική ανάλυση,αφορούν στις πλάτες των δημοτών διότι το δάνειο αυτοί θα το αποπληρώνουν είτε άμεσα με φορολογία είτε έμμεσα μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη!

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι  της Χίου πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τα μεγαλόπνοα σχέδια της δημοτικής αρχής ΠΑΝΤΑ κρύβεται η ανταποδοτικότητα, και η επικουρικότητα, εύηχες λέξεις που στην πράξη για τη δημοτική αρχή και για όποια άλλη της ίδιας γαλαζοπράσινης ή ροζέ  φιλοσοφίας έρθει,σημαίνουνό,τι γίνεται θα το πληρώνει ο δημότης. Άλλωστε μια ματιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αποδεικνύει το λόγου το αληθές.

  • Αυτά έκαναν με τα ανταποδοτικά τέλη που τα εκτίναξαν στα ύψη για να λένε μετά ότι τα νοικοκύρεψαν και κάνουν αγορές σε υποδομές.
  • Αυτά κάνουν στα νομικά πρόσωπα είτε με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς είτε με τα χαράτσια στο κολυμβητήριο.
  • Αυτά κάνουν  με αναθέσεις συγκεκριμένων εργασιών σε τρίτους που ακόμα και η αποκεντρωμένη διοίκηση τους εγκαλεί.
  • Αυτά διακηρύσσουν μέσα στα δημοτικά συμβούλια για την περίφημη ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα είτε πρόκειται για τη διαχείριση των απορριμμάτων που φαίνεται να προκρίνουν τη ρυπογόνα καύση, που εκτός των άλλων προωθείται από συγκεκριμένα πολυεθνικά συμφέροντα εταιρειών, είτε πρόκειται για τις αναπλάσεις της πλατείας και γενικά τα όποια έργα προκρίνει η δημοτική αρχή.
  • Αυτά κάνουν και με το έργο των λαμπτήρων έστω και με παλινωδίες με την αξιωματική αντιπολίτευση για το πόσο θα μας φεσώσουν.

Οι Χιώτες και οι Χιώτισσες,  πρέπει να γνωρίζουν ότι ο συνδυασμός της δημοτικής αρχής με κυβερνήσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με δεκανίκια και των νόμων που ετοιμάζουν για την τοπική διοίκηση, είναι ένας συνδυασμός ολέθριος για τις τσέπες τους!

Τα δάνεια έχουν πλέον συγκεκριμένες ρήτρες συνδεόμενες με φόρους και τέλη, με περικοπές σε κοινωνικές υπηρεσίες, συνδέονται για να το πούμε απλά με τοπικά μνημόνια.

Όλα αυτά την ώρα που έχουν περικόψει 62% τους πόρους προς την Τοπική διοίκηση, την ώρα, που με τη βούλα οι κυβερνήσεις έχουν παρακρατήσει αυθαίρετα στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων και της δημοσιονομικής ισορροπίας όπως μας τα λένε για να μας κοροϊδεύουν,  13 δις€βεβαιωμένους πόρους της τοπικής διοίκησης.

Τι κάνει η δημοτική αρχή, η ΚΕΔΕ,  οι Περιφερειάρχες εκτός από το να το παίζουν οι  μωρές παρθένες που καμώνονται πως δεν ξέρουν και δεν ήξεραν ότι καπιταλιστική διαχείριση σημαίνει ο λαός και οι δημότες να ματώνουν, να γεμίζει ο μπεζαχτάς και μετά τα παράσιτα της κοινωνίας, οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι να τα καρπώνονται;

Πότε σχεδίασε ή διεκδίκησε κάτι από αυτά που μας αρπάζουν ;

Πότε σκέφτηκε αντί για δάνεια να  απαιτήσει δυναμικά από αυτά που δικαιούται για να κάνει τα όποια έργα;

ΠΟΤΕ!! Γι αυτό και ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου λέμε  ότι είναι επικίνδυνοι όλοι αυτοί για τα συμφέροντά μας.

Γι αυτό λέμε ότι ο χιώτικός λαός δεν πρέπει να τσιμπήσει τα ίδια δολώματα και της σημερινής δημοτικής αρχής και των άλλων μνηστήρων της δήθεν ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.

Γι αυτό λέμε να μην επιτρέψει να του «αλλάξουν τα φώτα και κυριολεκτικά και μεταφορικά» , γιατί το μάρμαρο θα το πληρώσει εκείνος.

Γι αυτό λέμε να ξεσηκωθεί, γιατί μόνο εκείνος μπορεί να δώσει λύση, όχι από τον καναπέ αλλά στους δρόμους του αγώνα, που μπροστάρης είναι η Λαϊκή Συσπείρωση."

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ