4.9.2018 12:39

ΛΑΣ: «Διευρύνει το προεκλογικό της πελατολόγιο η Δημοτική Αρχή Χίου»

Η ΛΑΣ κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για παραχώρηση του Μύλου στον Αφανή Ναύτη, χωρίς την έγκριση του αρμόδιου Συλλόγου.

Με  πολλά μέτρα  και σταθμά, κατά περίπτωση, διευρύνει το προεκλογικό της πελατολόγιο η Δημοτική Αρχή Χίου, όσον αφορά τις παραχωρήσεις ακινήτων ιδιοκτησίας της. Άλλοτε παίρνοντας αποφάσεις αντίθετες με εκείνες των τοπικών συμβουλίων, ποδοπατώντας και υπονομεύοντας τη λειτουργία και το θεσμό τους και άλλοτε χωρίς απόφαση ούτε του τοπικού ούτε του δημοτικού συμβουλίου και μόνο τη ρητή έγκριση του χωρικού αντιδημάρχου.

Στη δεύτερη αυτή περίπτωση εντάσσεται και η παραχώρηση του κτίσματος «Μυλαράκι», στην πλατεία του Αφανή Ναύτη του Βροντάδου, στο σύλλογο εφέδρων καταδρομέων, όπου ήδη έχει αναρτηθεί και η σχετική πινακίδα του.

Χωρίς να υπάρχει καμιά ένσταση έναντι του συλλόγου στον οποίο δόθηκε, αλλά απέναντι στην τακτική με την οποία δόθηκε, τονίζουμε ότι σε κάθε ευκαιρία, μέσα στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, θέταμε το θέμα της ενοικίασης του συγκεκριμένου ακινήτου για ψυχαγωγική χρήση των συνδημοτών μας και των επισκεπτών του νησιού. Η απάντηση ήταν ότι είναι παράνομο και δεν επιτρέπεται ούτε η ενοικίασή του ούτε η παραχώρησή του και πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία νομιμοποίησής του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου αναρωτιόμαστε αν έπαψε να ισχύει αυτός ο περιορισμός χρήσης του και πώς παραχωρήθηκε από τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας με μέθοδο fast track, παρακάμπτοντας κάθε θεσμική διαδικασία; Απ’ ό,τι φαίνεται η Δημοτική Αρχή Χίου δεν κρατάει καν τώρα τα προσχήματα. Άραγε, τι πρόκειται να δούμε μέχρι τις παραμονές των δημοτικών εκλογών;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ