4.12.2020 14:05

ΛΑΣ Δήμου Χίου: Διαδικτυακή Διδασκαλία στα Σχολεία. Τι περιμένετε ακόμη κ. Δήμαρχε;

Η ΛΑΣ Δήμου Χίου καταγγέλλει την καθυστέρηση του Δήμου να διευθετήσει το ζήτημα των τάμπλετ στα σχολεία ενώ παράλληλα καλεί τόσο την Κυβέρνηση όσο τον Δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο Δήμος Χίου δεν έχει βρει τον τρόπο για την προμήθεια των τάμπλετ και των λάπτοπ

"Με το πρώτο κύμα  της πανδημίας  και συγκεκριμένα  στις 4/4/2020 καταθέσαμε τις θέσεις μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση  στο Δημ. Συμβ. για προμήθεια από το Δήμο Χίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και διάθεσή του σε οικογένειες που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών τους.

Μετά από ένα μήνα συζητήθηκε  στο συμβούλιο όπου εκτέθηκαν  διάφορες προτάσεις, καταδικάστηκε  η απόφαση της Σχολικής επιτροπής που ισχυριζόταν ότι η προμήθεια πρέπει να γίνει από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, εταιρεία του Δημοσίου, και  αποφασίστηκε η αναγκαιότητα της προμήθειας.

Από τότε μέχρι σήμερα με το νέο κύμα της πανδημίας και το νέο κλείσιμο των σχολείων ο Δήμος Χίου παλεύει ακόμα  να βρει τρόπο  για την προμήθεια tablets και laptop", αναφέρει. 

Η προμήθεια έρχεται και φεύγει σαν ακυβέρνητη βάρκα

"Την ίδια στιγμή να θυμίσουμε :
Δεν εφαρμόστηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιστραφούν στα σχολεία τα χρήματα της Α΄ δόσης της τακτικής επιχορήγησης  που παρακρατήθηκαν.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που αγοράστηκε από τα σχολεία έγινε μέσα από τη διάθεση της Β΄ δόσης των λειτουργικών εξόδων και όχι από έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου .

Είναι άξιο απορίας, πώς έχει καταφέρει αυτή η προμήθεια  να έρχεται και να φεύγει σαν ακυβέρνητη βάρκα, από τον Δήμο , στις υπηρεσίες, στις σχολικές επιτροπές , στα σχολεία ,  και τέλος να καταφέρει να εξοκείλει  στα βράχια με μόνα θύματα τα παιδιά. Γιατί αυτό θυμίζει  όλο αυτό το τραγελαφικό έργο που βλέπουμε να εξελίσσεται  μπροστά μας.

Ακούσαμε τις τελευταίες εξαγγελίες  του Αντιδημάρχου Οικονομικών, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα στείλει χρηματοδότηση, ακούσαμε την Περιφέρεια να ανακοινώνει ότι περιμένει το Δήμο να πει τις ανάγκες σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τους μαθητές για να χρηματοδοτήσει ανάλογα.

Βλέπουμε  κάθε τόσο και λίγο να προσλαμβάνεται κόσμος για τις ανάγκες του κορονοϊού με πιστώσεις που έρχονται,  και δεν έχει βρεθεί τρόπος εννέα  μήνες τώρα να γίνει μια προμήθεια από τον Δήμο, έστω  από το καλοκαίρι αφού χάθηκε η δυνατότητα για  το πρώτο κλείσιμο των σχολείων και ενώ όλοι ανέμεναν το δεύτερο κύμα  και να προωθηθεί με  κάθε τρόπο στα σχολεία.

Έχουν γίνει αναθέσεις επί αναθέσεων σε διάφορους τομείς, και όσο διαφορετικοί ισχυρισμοί να υπάρχουν  ότι δεν μπορεί ο δήμος να δώσει  απευθείας στα σχολεία , είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πάντα τρόποι να  υλοποιηθεί αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε σαν ύψιστη αναγκαιότητα για  τα παιδιά μας , που παραμένουν όχι μόνο κλεισμένα στα σπίτια  αλλά και πολλά από αυτά αποκλεισμένα από μια καθημερινότητα που επιβάλλεται με την εξ αποστάσεως διδασκαλία", καταγγέλλει. 

Τέλος καλούν την Κυβέρνηση και τον Δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους:

"Η κυβέρνηση έχει την κυρία ευθύνη  γι’ αυτή την κατάσταση , έχει εγκληματικές ευθύνες και για την υγεία του λαού και γιατί άφησε τα σχολεία στην τύχη τους από όλες τις πλευρές !
Η δημοτική αρχή καλείται να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν αντί να αρκείται στις ρουσφετολογικές της προσλήψεις που βγάζουν μάτι και κατηγοριοποιούν τους δημότες μας ."

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ