28.2.2019 9:40

ΛΑΣ Δ.Χίου: «Ο Παντελεήμων Φωστίνης υπήρξε απηνής διώκτης κάθε κομμουνιστικής και δημοκρατικής φωνής»

Επειδή ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου προσκληθήκαμε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μητροπολίτη κυρού Παντελεήμονος Φωστίνη και χωρίς να μέμφουμε για κάτι τους αποστολείς της προσκλήσεως,  έχουμε να παρατηρήσουμε  τα εξής:

Ο Παντελεήμων Φωστίνης υπήρξε απηνής διώκτης κάθε κομμουνιστικής  και δημοκρατικής φωνής, μετέχοντας μάλιστα στην εκστρατεία στην Κριμαία , ως θρησκευτικός ακόλουθος, εναντίον του νεοσύστατου κράτους της Σοβιετικής Ένωσης και δια να πατάξει τον μπολσεβικισμόν , ευλογώντας την ισχύ των ιμπεριαλιστικών όπλων και καταδιώκοντας έλληνες  στρατιώτες που στασίαζαν, ενάντια στην επέμβαση.

Υπήρξε ο βασικός υπεύθυνος μαζί με το εμφυλιοπολεμικό  αστικό καθεστώς  των διώξεων που υπέστη ο Εαμικός μητροπολίτης Ιωακείμ Στρουμπής, τον οποίο πραξικοματικά εκτόπισε.

¨Ήταν αυτός που στοχοποίησε τον κομμουνιστή αγωνιστή παπα-Ξενάκη , συμβάλλοντας καθοριστικά στη δολοφονία του από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς εκείνης της περιόδου.

Στα 1954 υπέβάλε έκθεση στη Σύνοδο για το βιβλίο «Καπετάν Μιχάλης» το οποίο θεωρεί «αντεθνικόν» και ζητά να αφορισθεί ο Καζαντζάκης.

Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν για το βίο και Πολιτεία του ακροδεξιού Παντελεήμονος Φωστίνη, όμως με βάση και μόνο τα παραπάνω, δεν επιθυμούμε να έχουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση καμιά σχέση με τη μνήμη του, την οποία κατατάσσουμε  στο ιστορικό όνειδος.

Κολυμβήθρα του Σιλοάμ για ακροδεξιούς, φασίστες και μισάνθρωπους,  που έσπερναν το  μίσος και ευλογούσαν τις δολοφονίες των συντρόφων μας , δεν πρόκειται να γίνουμε.

Μπροστά στην προεκλογική περίοδο υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι συνυποψήφιοι για κάτι τέτοιο. Άλλωστε φασισμός και αστικός πολιτικός κόσμος αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Τέλος,  3 του Μάρτη θα μετέχουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση στην εκδήλωση του Συλλόγου φίλων και απογόνων της Εαμικής Αντίστασης και του δημοκρατικού στρατού Ελλάδας, στον τόπο μαρτυρίου της Κυδιάντας, εκεί που το αίμα των κομμουνιστών έχει σημαδέψει το χώμα και την ιστορία, στοιχειώνοντας τους δολοφόνους τους , φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όπως ο Παντελεήμων Φωστίνης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ