11.2.2020 12:28

ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου: Παιχνίδια Δημοτικής Αρχής με τον Νότη Μηταράκη;

Στο ΔΣ δήμου Χίου , ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε σχέδιο απόφασης που  καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια  της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πράξη Νομοθετικού Διατάγματος με την οποία επιτάσσει περιοχές για δημιουργία κέντρων κράτησής στα νησιά.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί εμπαιγμό για τους κατοίκους των νησιών, γιατί μετατρέπει τα νησιά σε μόνιμες φυλακές χιλιάδων κατατρεγμένων ανθρώπων. Είναι αντίθετη με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που προβάλουν οι κάτοικοι των νησιών να μην γίνει καμία νέα δομή, να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες με άμεσο απεγκλωβισμό των χιλιάδων ανθρώπων που είναι στοιβαγμένοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στη Χίο.

Ζητούσαμε στο σχέδιο απόφασης που προτείναμε, η δημοτική αρχή διά του δημάρχου ,να μη συμμετέχει στην συνάντηση με τον κ.Μηταράκη, που 'ηταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13/2/20, προσθέτοντας, ότι το  δημοτικό συμβούλιο Χίου δε δέχεται να συμμετάσχει σε τετελεσμένες αποφάσεις της κυβέρνησης δε δέχεται καμιά συνενοχή στον απαράδεκτο εγκληματικό κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ο κύριος Δήμαρχος αρνήθηκε πεισματικά να συμπεριληφθεί κάτι τέτοιο για τη μη συμμετοχή του στην Αθήνα, για να μην τεθεί σε ομηρία , όπως έλεγε, ενώ εκ των πραγμάτων δέχεται να είναι όμηρος των αποφάσεων της ΝΔ και του Μηταράκη.

Αυτά την ώρα που ήδη υπάρχουν δήμαρχοι που δήλωσαν ότι δεν θα παραστούν πχ της δυτικής Λέσβου!

Με βάση αυτά τα δεδομένα άρνησης του δημάρχου, δεν ψηφίσαμε την προτεινόμενη απόφαση και από τις άλλες παρατάξεις-πλην Χιακής Συμπολιτείας- που έχουν ευθύνη για τον εμπαιγμό που συντελείται στην πλάτη του Χιώτικου λαού, που έχουν ευθύνη και συμπλέουν με τη δημοτική αρχή. Καταθέσαμε το δικό μας σχέδιο που έθετε ρητά το θέμα να μην πάει ο δήμαρχος στην Αθήνα.

Ο Χιώτικος λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόλο της κάθε πολιτικής δύναμης,  να οργανώσει την πάλη του, να αποτρέψει τα τετελεσμένα.

Καλούμε τους δημότες μας  να κλιμακώσουν τη δράση τους και να διεκδικήσουν τον απεγκλωβισμό των προσφύγων- μεταναστών προς τις χώρες που επιθυμούν, την άμεση αποσυμφόρηση που δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις,  να κλείσουν όλα τα hotspot στα νησιά μας συμπεριλαμβανομένης και της ΒΙΑΛ και να μην δημιουργηθούν νέες δομές ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ