Πολιτική

15/1/20 14:28

τελ. ενημ.: 15/1/20 14:43

Ξεκαθαρίζουν οι ρόλοι με παράλληλη απομάκρυνση Στεφανή

Μήνυμα επίσπευσης των διαδικασιών στέλνει η υπουργοποίηση Νότη Μηταράκη

Κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτέλεσε η σημερινή ανακοίνωση της υπουργοποίησης του Νότη Μηταράκη σε θέση «κλειδί» για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο Χιώτης Βουλευτής, ήταν από τους λίγους που υπερασπίστηκαν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, όχι μόνο σε τοπικό αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, τη στιγμή που ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης έβγαιναν ανοιχτά κατά του σχεδιασμού που είχε εξαγγελθεί από τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Σε αυτό το πλαίσιο η επιλογή Μηταράκη, φάνταζε σχεδόν ως μονόδρομος αφού ο μέχρι πρότινος υφυπουργός της Κυβέρνησης, σε κάθε τόνο και με κάθε μέσο σημείωνε ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στον σχεδιασμό τον οποίο χαρακτήριζε σωστό και βιώσιμο αλλά στον δικαιολογημένο φόβο των κατοίκων ως συνέπεια των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης με τα γνωστά αδιέξοδα πάνω στο θέμα.

Μετά και τα επεισόδια στο Δημαρχείο της Χίου, οι εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο Βουλευτής Χίου είναι ο μοναδικός που μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού και να προχωρήσει τον σχεδιασμό διαδέχονταν η μία την άλλη, κάτι που οδήγησε το βράδυ της Τρίτης τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει στον Νότη Μηταράκη την επιλογή του.

Με την υπουργοποίηση του Νότη Μηταράκη και την ανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η Κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει πολλά μέτωπα. Το πρώτο και το κυριότερο είναι ότι αποδέχεται και αποκαθιστά το λάθος της κατάργησης ενός Υπουργείου σε μία χώρα με τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη.

Το δεύτερο ότι για πρώτη φορά μπαίνει στο τιμόνι της διαχείρισης του μεταναστευτικού όχι κάποιο προβεβλημένο στέλεχος των Αθηνών αλλά ένας νησιώτης Βουλευτής, στην εκλογική περιφέρεια του οποίου υφίσταται ήδη μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της ΒΙ.ΑΛ..

Και τρίτο αλλά εξίσου σημαντικό, κλείνει το μέτωπο της δυσπιστίας από τους πολίτες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο σχεδιασμός που έχει εξαγγελθεί θα προχωρήσει, ώστε ταυτόχρονα να προχωρήσει η αποσυμφόρηση των νησιών και η μείωση των ροών από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Υπό αυτό το πρίσμα, η διακριτική απομάκρυνση του Αλκιβιάδη Στεφανή αποτέλεσε από τις βασικές επιλογές της Κυβέρνησης, αφού ναι μεν του πιστώνεται στα θετικά ο σχεδιασμός όχι όμως και η εφαρμογή και υλοποίησή του, μιας και από την κυβέρνηση η χρονική καθυστέρηση 7 μηνών στις προωθούμενες αλλαγές ήταν κάτι που προβλημάτισε και σταδιακά ξεκίνησε να δημιουργεί αντιδράσεις.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση