17.3.2018 13:39

Κρατούν εσκεμμένα εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί

«2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε.- ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ», ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Στον ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των συνεργαζόμενων με αυτή Μ.Κ.Ο. εστιάζει σε ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών από τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

 Όπως επισημαίνει μέσα από αυτή στη ΒΙ.ΑΛ. το 1/3 του πληθυσμού, δηλαδή 413 άτομα δικαιούνται να μεταβούν σε κέντρα της ενδοχώρας ωστόσο παραμένουν στο νησί με αστείες δικαιολογίες αφού διαφορετικά «θα εκλείψει ο λόγος της παρουσίας της Ύπατης Αρμοστείας στο νησί».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Δυόμισι μήνες τώρα έχουμε σχεδόν μηδενικές μεταναστευτικές ροές στο νησί μας.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την απαραίτητη αξιολόγηση, 413 άνθρωποι δικαιούνται να μεταβούν στην ενδοχώρα, αποσυμφορίζοντας το νησί από τον πλεονάζοντα μεταναστευτικό πληθυσμό. Είναι το 1/3 των μεταναστών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στη Χίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Κάποιοι όμως δεν τους αφήνουν να φύγουν με γελοίες δικαιολογίες. Ποιοι; Η Ύπατη Αρμοστεία και οι παρατρεχάμενοι γύρω από αυτήν. Είναι ξεκάθαρο από πλευράς της, το κίνητρο διατήρησης και εγκλωβισμού των δύστυχων ''πελατών'' της, ειδεμή θα εκλείψει και ο λόγος παρουσίας αυτής και όλων των παρασιτιζόμενων από το μεταναστευτικό στη Χίο! Πάντα με το αζημίωτο βέβαια.

Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι η στάση των εκλεγμένων μας. Αλήθεια κύριοι Μιχαηλίδη, Μηταράκη, Κάρματζη και Βουρνού, από ποιον περιμένετε να προασπίσει τα συμφέροντα του νησιού μας; Από την Ύπατη Αρμοστεία; Πότε επιτέλους θα εκφέρετε στοιχειώδη λόγο, αφαιρώντας από το νησί μας την ρετσινιά του προτεκτοράτου;»

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ