Πολιτική

30/5/18 16:59

τελ. ενημ.: 1/6/18 13:45

Κουρελόχαρτο τα επίσημα στοιχεία καταγραφής προσφύγων

• Αποδομεί κι αυτή τη «σταθερά» η Παγχιακή: μέσα σε 24 ώρες εξαφάνισαν, χωρίς να μεταφέρουν, 300 άτομα από τη Χίο!

Την παραμικρή σημασία δεν έχουν τα επίσημα στοιχεία καταγραφής προσφύγων που δίνει ημερησίως στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών. Αραδιάζονται νούμερα τυχαία ή τουλάχιστον κατά προσέγγιση. Οι … εγκέφαλοι της κυβέρνησης δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα και μόλις η καταμέτρηση της ΒΙΑΛ έδειξε συγκεκριμένο αριθμό, μέσα σε 24 ώρες προσάρμοσαν τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο (κατά 300 λιγότερους). Η διαφορά είναι ότι τους … εξαφάνισαν κυριολεκτικά από το νησί χωρίς να έχει μεσολαβήσει καμία μεταφορά!

Το μαγείρεμα των στοιχείων αποκαλύπτει νέα ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, του μόνου φορέα στο Αιγαίο με σχολαστική παρατήρηση του άθλιου παιχνιδιού που παίζεται εις βάρος των νησιών στο μεταναστευτικό.

Η ανακοίνωση
Η άμπρα κατάμπρα κυβέρνηση μέσα σε διάστημα μίας ημέρας εξαφάνισε ως δια μαγείας 300+ άτομα (1*,2*), από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για τη Χίο, μετά από την καταμέτρηση φιάσκο στη ΒΙ.ΑΛ. πού έγινε στις 22 Μαίου.
Δεν έγιναν ούτε νέες αφίξεις, ούτε αναχωρήσεις προς την ενδοχώρα που να δικαιολογούν αυτήν τη μαγική εξαφάνιση.
Είναι φανερό πλέον ότι υπάρχει παντελής ή επιτηδευμένη άγνοια για τον ακριβή αριθμό μεταναστών σε κάθε νησί. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι 1000, 2000 ή ακόμη χειρότερα αν είναι 10 χιλ. ή 20 χιλ. όπως στην Λέσβο.
Ο υπερπληθυσμός σε άθλιες συνθήκες, ενός τόσο ετερόκλητου πλήθους, δημιουργεί δυναμικές καταστάσεις με άγνωστες συνέπειες.
Τα θλιβερά γεγονότα για άλλη μία φορά στη Λέσβο, φαίνεται ότι προήλθαν από εθνικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ Αραβόφωνων και Κούρδων, πιθανά υποκινούμενες και από τις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ, έγιναν δε θέμα αντιπαράθεσης ακόμη και εκτός Ελλάδας και λόγος για συνέχεια βεντέτας (με έδρα την Λέσβο ή άλλο Ελληνικό νησί). Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία άλλης μίας νέας άτυπης δομής, υπενθυμίζοντας και υποδεικνύοντας σε όλους τους νησιώτες για το που μπορεί να οδηγηθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα (3*).
Είναι εμφανές πλέον ότι όλα αφήνονται εσκεμμένα στην τύχη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης της σοβαρής αυτής κατάστασης που έχουν αναλάβει μονόπλευρα τα ακριτικά νησιά.
Το μόνο που φαίνεται ότι συνεχίζει να υπάρχει ως σχέδιο είναι το εξελιγμένου τύπου «λιάζονται και εξαφανίζονται», σε «λιάζονται και εξαφανίζονται παραμένοντας εγκλωβισμένοι».

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

(1*) http://mindigital.gr/index.php/προσφυγικό-ζήτημα-refugee-crisis/2305-apotyposi-tis-ethnikis-eikonas-katastasis-gia-to-prosfygiko-metanasteftiko-zitima-tin-21-5-2018
(2*) http://mindigital.gr/index.php/προσφυγικό-ζήτημα-refugee-crisis/2307-apotyposi-tis-ethnikis-eikonas-katastasis-gia-to-prosfygiko-metanasteftiko-zitima-tin-22-5-2018
(3*) https://www.lesvospost.com/2018/05/pics_29.html

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση