Πολιτική

5/12/18 10:13

τελ. ενημ.: 5/12/18 10:16

KKE: «Συνεχίζονται οιελλείψεις διδακτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια»

Με ερώτηση που κατέθεσε στον υπ. Παιδείας αναφορικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για να κλείσουν τα διδακτικά κενά

Παρά τον συμπληρωματικό διορισμό 1.000 αναπληρωτών καθηγητών πανελλαδικά,    στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση  της Χίου συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά  κενά στα σχολεία, εμποδίζοντας στη διαμόρφωση του τελικού σχολικού προγράμματος και στερώντας στους μαθητές 100δες διδακτικών ωρών. Μάλιστα αρκετά από τα μαθήματα που έχουν τα κενά είναι μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ την  ίδια ώρα περιμένουν στην ουρά της ανεργίας χιλιάδες αδιόριστοι καθηγητές.

  Συγκεκριμένα λείπουν: 1 φιλόλογος, 1 φυσικός, 2 καλλιτεχνικών, 1 πλοίαρχος, 1 Γαλλικής φιλολογίας, 2 πληροφορικής, 1 Μαθηματικός (ΔΥΕΠ), 1 Γαλλικών (Ψαρά), 1 Ναυτικών Μαθημάτων, 2 Καλλιτεχνικοί που διδάσκουν το Πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα του σχεδίου.

Έχει περάσει το πρώτο τρίμηνο, δηλαδή το 30% περίπου της σχολικής χρονιάς και οι ελλείψεις είναι μεγάλες και σημαντικές. Οι εργασιακές σχέσεις (αναπληρωτές, αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου) και η καθυστέρηση ειδικά σε ένα νησί του Αιγαίου έχει ήδη οδηγήσει σε αρνήσεις προσλήψεων.

Συνεπώς η «κανονικότητα» που εξήγγειλε η κυβέρνηση στην αρχή της σχολικής χρονιάς αποδείχτηκε κάλπικη.  Οι ελλείψεις στη δημόσια παιδεία είναι σε βάρος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και σε βάρος των αδιόριστων καθηγητών, που έχουν δικαίωμα στην εργασία. Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τόσο της σημερινής κυβέρνηση, όσο και των προηγούμενων.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση