20.2.2019 11:17

ΚΚΕ: «Ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου είναι 20 ετών»

Στη Βουλή μέσω ερώτησης του ΚΚΕ τα λειτουργικά προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου

"Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της νήσου Χίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πολλά από αυτά έχουν πάρει μόνιμο χαρακτήρα, τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για περιοχή που έχει κατά το παρελθόν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιές.

Τα προβλήματα αυτά σχετίζονται με το μειωμένο έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής στη Χίο. Παράλληλα το προσωπικό αυτό έχει τρεις διαφορετικές συμβάσεις στην υπηρεσία, με διαφοροποιημένα καθήκοντα. Ο στόλος των οχημάτων είναι γερασμένος.  Υπάρχουν οχήματα από τη δεκαετία του ΄80 και ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων είναι πάνω από 20 χρόνια. Τα αναλώσιμα υλικά σε μάνικες, μάσκες είναι ανεπαρκή και είναι απαράδεκτο το προσωπικό της Πυροσβεστικής να αγοράζει με δικά του χρήματα υλικά, γιατί έχει λήξει το όριο ζωής τους, όπως κιβώτια και σακούλες για τη συσκευασία στολών για χημικά. Ακόμη προβλήματα υπάρχουν στο κτήριο της Πυροσβεστικής και το προσωπικό με δικά του χρήματα επισκευάζει τις φθορές που υπάρχουν.

Επίσης, παρά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τη μεριά της Πυροσβεστικής για την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο δεν έχει παρθεί καμιά πρωτοβουλία από τη μεριά της κυβέρνησης.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Είναι συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτάται η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει τώρα η κυβέρνηση για την οργάνωση της πυροπροστασίας της Χίου, για να μην ξαναζήσουν οι κάτοικοι του νησιού τον εφιάλτη των πυρκαγιών", αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ