6.4.2021 9:56

ΚΚΕ Χίου: «Καμία ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Νοσοκομείο Χίου»

Στηρίζουμε το δυναμικό αγώνα των εργαζομένων και των φορέων του νησιού για να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα στο Νοσοκομείο Χίου. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια της Διοίκησης έχουν τεράστιες ευθύνες, που προωθούν την ιδιωτικοποίηση αυτού του κρίσιμο τομέα. 

Σήμερα, αποκαλύπτεται η περίφημη «συνύπαρξη» του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, που οδηγεί σε τραγικές καταστάσεις στη χώρα όπως, εκτός των άλλων, σε διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ, σε ελλείψεις εμβολίων που γίνονται με το σταγονόμετρο και με φόντο τους ανταγωνισμούς φαρμακευτικών ομίλων.

Τη στιγμή που η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, εξακολουθούν να λειτουργούν στα όρια, με τα κρούσματα να είναι καθημερινά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παριστάνει τον έκπληκτο. Ο ίδιος, διατήρησε ανέπαφες τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσοκομείων της ΝΔ, προώθησε τις συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) όπως η ΝΔ και παλιότερα το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική αυτή επέτρεψε στα Νοσοκομεία την εκχώρηση της καθαριότητας, της σίτισης, της φύλαξης και τεχνικών υπηρεσιών σε αδίστακτους εργολάβους.

Τώρα πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καμία απόλυση στο Νοσοκομείο, για στελέχωση των δομών υγείας σε όλα τα επίπεδα. Για την άμεση επίταξη του Ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς καμιά αποζημίωση, για την επάρκεια σε εμβόλια με ειδική μέριμνα στη μετακίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα ειδικά των ευπαθών ομάδων (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι κ.α.).

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για ένα πραγματικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας, στο ύψος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ