25.1.2022 9:17

ΚΚΕ Χίου: «Δεύτερος νεκρός μέσα στο εξάμηνο από τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ»

Όχι άλλο θύμα από τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές υγείας

 Εγκληματικές οι ευθύνες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων

Λίγες μέρες μετά τη θριαμβευτική αγορά και υποδοχή των «Rafale», από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ, την ώρα που η ΝΔ ξοδεύει εκατομμύρια για τη δημιουργία φυλακών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, στη Χίο το ΕΚΑΒ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τέσσερα ταυτόχρονα περιστατικά με αποτέλεσμα να θρηνoύμε και δεύτερο συνάνθρωπό μας, ύστερα από τον άτυχο πυροσβέστη. 

Ύστερα από τις εικόνες για την επιλογή ασθενών στη νοσηλεία και στις ΜΕΘ, τώρα στη Χίο, υπάρχει και η επιλογή ασθενών για ασθενοφόρο όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Σε αυτά, προστίθεται και η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη!

Χρόνια τώρα είναι πάγια η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται για ανικανότητα του Υπουργείου Υγείας ή για ακατάλληλων προσώπων. Η «ανικανότητα» είναι μια πολύ βολική κριτική, που τελικά ξεπλένει αυτό το σύστημα, που λέγεται καπιταλισμός και λογαριάζει ως περιττό κόστος την υγεία του λαού, τη στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανεξάρτητα από τους διαχειριστές που βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Έτσι, διαχρονικά δεν προσλαμβάνονται οι απαραίτητοι οδηγοί με το ανάλογο πλήρωμα στο ΕΚΑΒ, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ασθενοφόρων οχημάτων, νοσηλευτές, γιατροί και βοηθητικό προσωπικό στο νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, τα πολυδύναμα περιφερειακά Ιατρεία.

`Μόνο ο λαός μπορεί να επιβάλλει, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, παντού, τη στελέχωση των δομών υγείας, του ΕΚΑΒ. Το ΚΚΕ, εδώ και καιρό, έχει επισημάνει αυτά τα προβλήματα όπως και οι εργαζόμενοι στα Σωματεία τους, άρα δικαιολογία δεν υπάρχει. Απαιτούμε άμεσα:

  • Να λυθεί το ζήτημα με μόνιμη στελέχωση με οδηγούς και το απαραίτητο πλήρωμα του ΕΚΑΒ Χίου, όλων των ασθενοφόρων του νησιού, όλο το 24ωρο, ώστε να είναι λειτουργικά και όχι φαντάσματα. Να αυξηθούν τα οχήματα ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού. 

  • Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ώστε να ανταπεξέλθει το νοσοκομείο της Χίου, τα κέντρα υγείας και τα πολυδύναμα ιατρεία με την πανδημία και όχι να μετατρέπονται σε μιας νόσου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ