24.4.2018 11:49

ΚΚΕ: «Η Κυβέρνηση φέρει ευθύνες για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο»

Το ΚΚΕ ξεσπά και καταδικάζει την οργανωμένη επίθεση των ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων που έγιναν προ ημερών στη γειτονική Λέσβο και συγκλόνισα το πανελλήνιο. Γεγονότα που αντίστοιχα είχαμε ζήσει στη Χίο το καλοκαίρι του 2016, γεγονότα που αν δεν αναλάβει κάποιος την ευθύνη θα ξαναζήσουμε σύντομα, καθώς η υπομονή και η αντοχή στερεύει.

Ανάμεσα σε εκείνους που έγιναν αποδέκτες τις επίθεσης ήταν γυναίκες και μικρά παιδιά, που βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στο νησί και για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο hotspot.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης του τα ανωτέρω Συγκεκριμένα αναφέρει, «ο ξυλοδαρμός και ο τραυματισμός δεκάδων προσφύγων δείχνει την αγριότητα κατά απροστάτευτων ανθρώπων και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα εάν επιδίωκαν να υπάρξουν ακόμα και νεκροί. Η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών σε απαράδεκτες συνθήκες. Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη  χώρα  που επιθυμούν».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ