10.4.2021 11:14

Κίνημα Αλλαγής Χίου: Διευρυμένη Νομαρχιακή με ζητήματα ουσίας

Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και σύμφωνο μετανάστευσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες, Παρασκευή 9/4/2021 στις 19:00μμ, διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Βουλευτή Επικρατείας κυρίου Γιώργου Καμίνη και του γραμματέα υπεύθυνου για θέματα μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίου Βασίλη Χρονόπουλου.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το νέο σύμφωνο μετανάστευσης το οποίο προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στην ουσία πρόκειται για ένα σύμφωνο με το οποίο επιχειρείται η διαμόρφωση μιας κατάστασης όπου το βάρος θα συνεχίσουν να το επωμίζονται οι χώρες πρώτης υποδοχής μετατρέποντας τα νησιά μας σε μια ιδιότυπη ζώνη transit με τον κίνδυνο έντονης συμφόρησης με μόνιμα χαρακτηριστικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Το παραπάνω δεδομένο έρχεται και «κουμπώνει» με τα μόνιμα κέντρα παραμονής που με τόση θέρμη υποστηρίζει η ΕΕ και ο απαράδεκτος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Πρόκειται για ένα σύμφωνο που κάθε άλλο παρά τη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σχετικά με ένα τόσο μείζον θέμα, αναδεικνύει. Παράλληλα επιχειρείται η παγίωση αυτής της άθλιας καάτστασης που βιώνουμε όλοι μας οι νησιώτες τα τελευταία χρόνια.

Σαν Κίνημα Αλλαγής συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τις θέσεις μας σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα που κάποιοι με τις ανεδαφικές πολιτικές τους συνεχίζουν να το διευρύνουν:

  1. Αποσυμφόρηση των νησιών.
  2. Συντόμευση διαδικασιών στα σύνορα.
  3. Γρήγορες επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο.
  4. Ανάληψη της ευθυνης και της υποχρέωσης ώστε να κοιτάξει η Ευρώπη κατάματα ένα πρόβλημα που την αφορά άμεσα επιδεικνύοντας πραγματικά αυτό που ονομάζουμε «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».
  5. Προτείνουμε αναθεώρηση της κοινής δήλωσης όσον αφορά τη δυνατότητα επιστροφής στην Τουρκία.

Οπωσδήποτε το νέο σύμφωνο μετανάστευσης έχει πολλά αρνητικά και κανένα θετικό για την πατρίδα μας», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής Χίου

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ