2.12.2020 14:46

ΚΙΝΑΛ Χίου: «Ανησυχητική η εξέλιξη της πανδημίας στο νησί μας»

Αναμφίβολα, τα όσα παραδέχτηκε την Δευτέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κύριος Παντελής Βρουλής και όσα αναφέρθηκαν την Τρίτη από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, είναι άκρως ανησυχητικά όσον αφορά την εξέλιξη της Πανδημίας στο νησί μας.

Όπως υπογραμμίζεται λοιπόν, εδώ και καιρό έχει σταματήσει η ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού covid-19 στην Χίο. Δηλαδή δεν κινείται καμία διαδικασία ώστε να ανιχνευτεί αν οι ασθενείς ήρθαν σε επαφή με άλλους πριν ανιχνευτεί η ασθένειά τους και ποιοι ήταν αυτοί οι άλλοι. Ο καθένας θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτό το δεδομένο από μόνο του αρκεί για να να ανοίξει "τις πύλες της κολάσεως", σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό τεστ που γίνονται στο νησί μας από το δημόσιο νοσοκομείο και τις λίγες κλίνες-covid που μπορεί να παρέχει. Επομένως καθίσταται σαφές ότι αν η κατάσταση στο νησί μας ξεφύγει με τον αριθμό κρουσμάτων, οι συνέπειες θα είναι τραγικές!

Είναι επιεικώς αδιανόητο και απαράδεκτο η Χίος που έχει κυβερνητικό βουλευτή και μάλιστα υπουργό, να μην διαθέτει τα στοιχειώδη εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Ζητούμε άμεσα να γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού ώστε να διεξάγεται γρήγορα ιχνηλάτηση των κρουσμάτων η οποία, εκτός των άλλων, θα σχετίζεται και με την επιβεβαίωση της αυστηρής τήρησης καραντίνας όσων έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή (ειδικά συγγενείς πρώτου βαθμού).

Επιπλέον απαιτούμε την διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό και αύξηση των κλινών που δύνανται να φιλοξενήσουν ασθενείς με covid-19.

Το νησί μας, όντας απομακρυσμένο από την ηπειρωτική χώρα, χρειάζεται ειδική μέριμνα ώστε να αντέξει την πανδημία. Οπωσδήποτε όμως αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα η ενεργοποίηση εμπράκτως ενός αισθήματος μεγαλύτερης υπευθυνότητας ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ