24.7.2018 12:46

ΚΙΝ.ΑΛ: «Η θεσμική αποσύνθεση των Δήμων στο βωμό της αυταπάτης και των μικροπολιτικών τυχοδιωκτισμών»

Οι ιδεοληπτικές εμμονές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η λογική της μηδενικής συναίνεσης με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της λογικής που διατρέχουν  το νομοθέτημα για την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση και φέρει το όνομα « ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1».

Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που επιχειρεί την  απορρύθμιση της αυτοδιοίκησης και στο οποίο, μέσα από ένα σκληρό παιχνίδι της νομοθετικής εξουσίας, κυριαρχούν οι εκλογικές σκοπιμότητες, η δημιουργία νέων θέσεων διορισμού κομματικής γραφειοκρατίας, η αναδιανομή της μιζέριας κι η επιτροπεία των Δήμων και των Περιφερειών. 

Είναι το νομοσχέδιο που θα καταδικάσει σε ακυβερνησία και παραλυσία τους Δήμους και τις Περιφέρειες, εισάγοντας τη συναλλαγή με μετακινήσεις συμβούλων από παράταξη σε παράταξη . Πρόκειται για καθαρή υπονόμευση της λαϊκής βούλησης από τον εκβιασμό των μειοψηφιών, αφού θεσμοθέτησαν ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης να είναι πλειοψηφία στο λαό αλλά μειοψηφία στο Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο!!!

Το νέο τοπίο που δημιουργεί αυτό το νοσηρό νομοθέτημα είναι μια κινούμενη άμμος, με απόλυτους ρυθμιστές εκείνους που ο λαός δεν εμπιστεύθηκε, δίνοντάς τους ελάχιστα ποσοστά. Είναι το απόλυτο τέλμα που θα σπείρει τη διχόνοια στις τοπικές κοινωνίες , στη λογική του  «διαίρει  και  βασίλευε».

Το Κίνημα Αλλαγής, πιστό στο μεταρρυθμιστικό του παρελθόν για την αυτοδιοίκηση, πρότεινε την ενίσχυση των Δήμων και των Περιφερειών με αρμοδιότητες και πόρους καθώς επίσης και την ουσιαστική οικονομική αυτοτέλεια τους. 

Κάθε προσπάθεια ποδηγέτησης της Αυτοδιοίκησης είναι ευθεία βολή σε βάρος του απλού δημότη και δημότισσας που θέλουν την πλησιέστερη σε αυτούς εξουσία να λειτουργεί με αποτελεσματικότητα .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ