30.9.2021 15:08

Χ.Μπουρνιάς: «Η Δημοτική Αρχή οδηγεί τον Δήμο σε νέες φουρτούνες»

Εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού η λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης

Την ίδια γραμμή με τις αντιπολιτεύσεις ακολουθεί ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Χ. Μπουρνιάς μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χίου για την κατάργηση του τμήματος πληροφορικής και την ενοικίαση εργαζομένων από τρίτο Αναπτυξιακό Οργανισμό. 

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής καθώς όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ως πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών, εξακολουθούν υπάρχουν αρκετές ελλείψεις και στο τμήμα οικονομικών του Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάργηση του τμήματος πληροφορικής είναι αδικαιολόγητη δεδομένου του ουσιαστικού έργου που καλείται να διαχειριστεί:

«Αντί να ενισχυθεί το συγκεκριμένο τμήμα, βλέπουμε ότι το οδηγούν σε περιπέτειες και κλείσιμο. Ανάλογα προβλήματα με τις μετακινήσεις υπάρχουν και στο τμήμα οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, όπου και εκεί η κατάσταση βαίνει προς διάλυση. Με τις μετακινήσεις των εργαζομένων έχουν μειωθεί και αυτό έχει αντίκτυπο στις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες».

Έτσι κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να «αφήσει τις μεθοδεύσεις και να αλλάξει πλεύση» ενισχύοντας με ουσιαστικές μετακινήσεις τις υπηρεσίες που πάσχουν από έλλειψη προσωπικού.

Τέλος αναφέρθηκε στην ύπαρξη ποιοτικού προσωπικού στο Δήμο Χίου που εάν αξιοποιηθεί με έξυπνες εσωτερικές μετακινήσεις μπορεί να λύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ