28.9.2020 12:41

Κατάθεση Αναφοράς Α. Μιχαηλίδη για την αδειοδότηση κτηνοτροφικών μονάδων στη Χίο

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιστολή του Συνδέσμου Ποιμένων Νομού Χίου σχετικά με ένα πρόβλημα που απασχολεί σημαντικό αριθμό μικρών, ως επί το πλείστον, κτηνοτροφικών μονάδων του νησιού.

Ειδικότερα το ζήτημα έχει να κάνει με την υποχρέωση έκδοσης άδειας λειτουργίας ή/και ίδρυσης όλων των κτηνοτροφικών μονάδων. Εν προκειμένω, καθώς σημαντικό μέρος των μονάδων αυτών βρίσκονται σε δάση ή δασικές εκτάσεις, στη διαδικασία αδειοδότησης εμπλέκεται - πέραν της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ως της κατά νόμο αρχής αδειοδότησης – και η Διεύθυνση Δασών Χίου. 

Καθώς έχει διατυπωθεί διαφωνία της τελευταίας υπηρεσίας ως προς την προτεινόμενη κατηγοριοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και καθώς αυτό φαίνεται να έχει περιπλέξει και καθυστερήσει τη διαδικασία αδειοδότησης, ο βουλευτής ζητά δια της Αναφοράς του από το επιβλέπον Υπουργείο την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ