Πολιτική

20/6/17 14:26

τελ. ενημ.: 21/6/17 14:14

Καταργείται οριστικά ο μειωμένος ΦΠΑ στο Β. Αιγαίο

Στις ελληνικές καλένδες παρέπεμψε ουσιαστικά η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου την παράταση πέραν του 2017 του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Μολονότι, η ίδια –απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη- είπε ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με «βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα πραγματικά δεδομένα και τις ανάγκες των νησιών», ήταν εμφανές από την διστακτικότητά της ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να παρατείνει το ισχύον καθεστώς.

Η κυρία Παπανάτσιου επέμεινε σε… ευχολόγια και ουσιαστικά μιλούσε αόριστα, προκειμένου να μην δείξει ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και προσέθεσε ότι η κατάργηση του μέτρου ήταν πολιτική αναγκαιότητα κι όχι επιλογή.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε:  «Δεν θεωρώ ότι τα νησιά χρειάζονται αντίδωρα για την προσφυγική κρίση που δημιουργήθηκε με ευθύνη πολιτική. Χρειάζεται μόνιμο ειδικό φορολογικό καθεστώς που είχε θεσπίσει η ΝΔ κι εσείς καταργείτε».

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση