20.6.2017 14:26

Καταργείται οριστικά ο μειωμένος ΦΠΑ στο Β. Αιγαίο

Στις ελληνικές καλένδες παρέπεμψε ουσιαστικά η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου την παράταση πέραν του 2017 του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Μολονότι, η ίδια –απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη- είπε ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με «βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα πραγματικά δεδομένα και τις ανάγκες των νησιών», ήταν εμφανές από την διστακτικότητά της ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να παρατείνει το ισχύον καθεστώς.

Η κυρία Παπανάτσιου επέμεινε σε… ευχολόγια και ουσιαστικά μιλούσε αόριστα, προκειμένου να μην δείξει ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και προσέθεσε ότι η κατάργηση του μέτρου ήταν πολιτική αναγκαιότητα κι όχι επιλογή.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε:  «Δεν θεωρώ ότι τα νησιά χρειάζονται αντίδωρα για την προσφυγική κρίση που δημιουργήθηκε με ευθύνη πολιτική. Χρειάζεται μόνιμο ειδικό φορολογικό καθεστώς που είχε θεσπίσει η ΝΔ κι εσείς καταργείτε».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ