27.5.2017 11:09

Κατ΄ αρχήν δεν λέει όχι για 18ο ο Τόσκας

Τεχνική Επιτροπή θα εξετάσει από τη Δευτέρα το πρωί την εφικτότητα δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου στο 18ο χλμ. Χίου – Βολισσού. Έπειτα από τηλεδιάσκεψη μιας ώρας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι εκπρόσωποι του νησιού (Ανδρ. Μιχαηλίδης, Ν. Μηταράκης, Χρ. Καλογήρου, Στ. Κάρμαντζης, Μαν. Βουρνούς) παρουσίασαν στον υπουργό την τελική πρόταση του νησιού και τον έπεισαν κατ’ αρχήν να την εξετάσει.

«Πιθανά θα απαιτηθούν δυο μήνες περισσότερο», αντέτεινε ο κ. Τόσκας, για να απαντηθεί από τους εκπροσώπους της Χίου ότι μια λύση με κοινωνική αντίδραση ίσως χρειαστεί περισσότερο διάστημα για να εφαρμοστεί.

Από τη συνάντηση διεφάνη η επιθυμία του κ. Τόσκα το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. να γίνει χωρίς κοινωνικές αντιπαραθέσεις, ενώ στη συζήτηση έπεσε το σενάριο δημιουργίας ενιαίας δομής με σταδιακό κλείσμο Σούδας και ΒΙΑΛ. Κάτι τέτοιο, όπως συμφωνήθηκε, μπορεί να συμβεί μόνο χρονικά διαβαθμισμένα και τέθηκε στόχος μέσα σε δυο – τρεις μήνες να έχει ολοκληρωθεί κατ’ αρχήν το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. και εν συνεχεία να αναπτύσσονται και όλες οι υπόλοιπες δομές.

Προς το παρόν το νησί φαίνεται να πήρε πίστωση χρόνου για να εξεταστεί τεχνικά η λύση που προτείνει, δίχως τίποτα πάντως να θεωρείται ακόμα δεδομένο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ