21.3.2022 10:34

«Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική, διεκδικούμε ο, τι μας έχουν αφαιρέσει»

Ανακοίνωση της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου

Το ΔΣ της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στην Παναττική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μάρτη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας που διοργανώνουν Συνταξιουχικές οργανώσεις και σωματεία της Αττικής.

Δεν ανεχόμαστε, δεν αποδεχόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές σας, δεν θα πέσουμε στον Καιάδα που μας οδηγείτε. Αδειάσατε τα Ταμεία μας σε όφελος των τραπεζών, μας πήρατε πίσω τις συντάξεις που πληρώσαμε, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, την Υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα. Συνεχίζετε να μας αδικείτε με νέες περικοπές στις συντάξεις αφαιρώντας τη μια "εθνική σύνταξη", δύο ακόμη συντάξεις με τις ανυπόφορες αυξήσεις των τιμών ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα.

Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε και σήμερα συνεχίζετε, είστε στο ίδιο καράβι και κάνετε κρουαζιέρα με αυτούς που σας δίνουν τις εντολές να μας αδικείτε για την αύξηση των αμύθητων κερδών τους. Είστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας, δεν θα επιλέξουμε πολιτικούς δήμιους. Αρκετά έχετε ταλαιπωρήσει τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου με τις κοροϊδίες, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις στημένες αντιπαραθέσεις σας, για να υποδαυλίζετε διαφορές που εσείς έχετε δημιουργήσει ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους, για να εξαγοράζετε ψήφους και θύματα σε κάθε εκλογές, για να συνεχίζετε τη δική μας καταστροφή και των παιδιών μας.

Οι συνταξιούχοι ξανά στο δρόμο του αγώνα, έχουμε τη γνώση, έχουμε την πείρα, μέσα από τη δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα.

Ξανά στο δρόμο του αγώνα γιατί ξέρουμε ότι μόνο με αυτόν μπορούμε να σταματήσουμε τα νέα μέτρα που μαγειρεύετε, για να ολοκληρώσετε το αντιασφαλιστικό σας παζλ, το οποίο προσπαθείτε να κουκουλώσετε τάζοντας "αυξήσεις" για το 2023.

Καμιά επανάπαυση. Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων, ιδιωτικοποιούν ό,τι έχει απομείνει από το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και στον χρηματιστηριακό τζόγο.

Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα, να μας αποδοθούν όλα αυτά που αδίκως για δέκα χρόνια μας περικόπτουν, να σταματήσουμε τις νέες μειώσεις.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε. 

Δεν πρόκειται να δεχθούμε και δεν διεκδικούμε επιδόματα πείνας.

Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε.

Η "εισφορά αλληλεγγύης" πρέπει να καταργηθεί διότι δεν πρόκειται για αλληλεγγύη, αλλά για ένα ακόμη χαράτσι άδικο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ