19.11.2021 10:06

«Καμιά δομή – φυλακή στα νησιά - Να πάρει απάντηση η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ στο προσφυγικό - μεταναστευτικό»

Ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τη βούληση και τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών. Ετοιμάζεται να υπογράψει τις συμβάσεις έργου για τα νέα κέντρα - φυλακές προσφύγων και μεταναστών σε Χίο και Λέσβο προχωρώντας σε απλή ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της βουλής τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη. 

Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να προχωρά ανενόχλητη στην υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, που μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ ασπάζονται, είναι γελασμένη.

Η κουτοπονηριά ότι δήθεν «φτιάχνουμε δομές για να τις έχουμε… άδειες» όπως διακήρυττε ο υπουργός στη Σάμο, δεν πείθει κανέναν. Είναι γνωστό ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό μετατρέπεται σε εργαλείο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αφού με τις επεμβάσεις τους ξεριζώνουν εκατομμύρια κόσμο από τις χώρες του, έπειτα παζαρεύουν πόσους και ποιους θα πάρουν, ανάλογα με τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τους σε φθηνό εργατικό δυναμικό.

Το ΚΚΕ, όπως έκανε από την αρχή, τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε να μετατραπούν τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ, θα αντιπαλέψει αυτή την πολιτική μέσα και έξω από τη Βουλή. 

Καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών, που όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν σταθερά για τη μόνη λύση στα προβλήματα των κατοίκων αλλά και των ίδιων των κατατρεγμένων που φτάνουν στα νησιά μας και εγκλωβίζονται εδώ, να δώσουν απάντηση στη νέα πρόκληση της κυβέρνησης.  

Να δυναμώσουν την πάλη τους για:

  • Καμιά νέα δομή φυλακής ή διαλογής προσφύγων και μεταναστών. 
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι υπάρχουσες δομές. 
  • Να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες της ΕΕ που τους εγκλωβίζουν.
  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες μετά την ταυτοποίησή τους, να παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν, να ταξιδεύουν ως εκεί με ευθύνη του κράτους και της ΕΕ και να υποβάλλουν εκεί την αίτηση ασύλου. 
  • Η κυβέρνηση να πιέσει για επιτροπές ασύλου εντός της Τουρκίας με ευθύνη ΕΕ και ΟΗΕ κι από ‘κει να ταξιδεύουν απευθείας για τις χώρες προορισμού τους. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ