Πολιτική

18/6/19 13:45

τελ. ενημ.: 18/6/19 13:55

Και επίσημα ο Σταύρος Μιχαηλίδης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. 

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα. 

Σε ότι αφορά στο Βόρειο Αιγαίο τα ψηφοδέλτια έχουν ως εξής

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΣΥΝΤ/ΧΟΣ

ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΓΟΜΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΜΑΚΡΗ

ΕΛΕΝΗ

ΙΑΤΡΟΣ

ΧΡΥΣΑΦΗ

ΜΑΡΙΑ

ΕΜΠΟΡΟΣ

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΙΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΥΝΤ/ΧΟΣ

ΜΠΟΥΡΝΙΑ

ΙΣΑΒΕΛΛΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΠΟΤΑΜΟΥΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΑΜΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΙΩΑΝΝΑ

ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

ΙΑΤΡΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση