24.8.2021 13:23

Και από Οκτώβριο μηχανήματα στο Θόλος

«Δεν υπάρχει λόγος αντιδράσεων- Ό,τι δεσμευτήκαμε προεκλογικά το πράξαμε»

Την εκτίμησή του ότι, από τον Οκτώβριο μηχανήματα του αναδόχου που θα προκύψει από τον διαγωνισμό της 2ας Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να εκτελέσουν εργασίες στην περιοχή του Θόλους, με στόχο την κατασκευή νέας οργανωμένης δομής μεταναστών και προσφύγων, κατέθεσε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Δομή 1.800 ατόμων

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μηταράκης, η νέα δομή θα είναι χωρητικότητας 1.800 ατόμων συμπεριλαμβανομένων όλων των υπηρεσιών ενώ σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι με τη λειτουργία της θα κλείσουν όλες οι υπόλοιπες δομές, συμπεριλαμβανομένης και της δομής καραντίνας στο Κοντάρι.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «π» για το αν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας για τον αριθμό των μεταναστών, επεσήμανε ότι, σε περίπτωση που αυτός ο αριθμός ξεπεραστεί τότε οι επιπλέον μετανάστες θα μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, σπεύδοντας παράλληλα να σημειώσει ότι με βάση την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση η ονομαστική χωρητικότητα της δομής δεν θα έχει καμία σχέση με τον πραγματικό αριθμό των μεταναστών που θα βρίσκονται μέσα σε αυτή.

«Δείτε τι γίνεται στη ΒΙ.ΑΛ. σήμερα. Είναι μία δομή για 1.014 άτομα και πλέον βρισκόμαστε στους 293, δηλαδή πολύ πιο κάτω από αυτούς που ζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης.

«Δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν αντιδράσεις»

Ερωτώμενος και πάλι από τον «π» τι θα πράξει στο ενδεχόμενο αντιδράσεων, ο Νότης Μηταράκης κατέθεσε την άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν αντιδράσεις, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Κυβέρνησης έχει αποκατασταθεί μιας και όπως είπε, οτιδήποτε υποσχέθηκε η κυβέρνηση προεκλογικά, έχει γίνει πλέον πράξη.

Κατέθεσε μάλιστα την εκτίμηση ότι, οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες και θα προέλθουν είτε από τις παρατάξεις της αριστεράς, είτε από όσους, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας γύρω από το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ