9.11.2018 16:21

Κ. Τρομπούκης: «Όσο ένας δουλεύει και τρεις καταναλώνουν, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο»

Για ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασιών προκειμένου να μη χαθούν οι θυσίες του ελληνική λαού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το Πολιτικό Στέλεχος της Ν.Δ. Κ. Τρομπούκης με αφορμή την έρευνα του Σ.Ε.Β. για την πορεία της οικονομίας.

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά:

«Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας και οι νοοτροπίες που αυτό αντιπροσωπεύει νοσεί βαθιά έχει προ πολλού χρεοκοπήσει. Η έρευνα του ΣΕΒ για την οικονομία είναι αποκαλυπτική: Ένας εργαζόμενος παράγει το εισόδημα που καταναλώνουν τρεις Έλληνες. Από αυτό το εισόδημα, μάλιστα, πληρώνονται η δημόσια υγεία, η παιδεία, οι συντάξεις, η άμυνα, τα δημόσια έργα, όλες οι κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και φυσικά, η ιδιωτική κατανάλωση κάθε νοικοκυριού. Η κατάσταση αυτή δεν δύναται να συνεχιστεί. Όσο ένας εργάζεται και τρεις καταναλώνουν, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Και ο μεγάλος χαμένος θα είναι το κοινωνικό κράτος.

 Η ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες είναι επιτακτική και είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μην χαθούν οι τεράστιες θυσίες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός μέσα στα χρόνια της κρίσης. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι και πρώτος απ’ όλους ο Πρωθυπουργός της Χώρας που δεν δίστασε χτες τα τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο ακολουθώντας πιστά τις πρακτικές που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής τα προηγούμενα χρόνια.

Η χώρα χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο όπου η κοινωνική ασφάλιση και η εργασία δεν θα τιμωρούνται από την αβάσταχτη φορολογία. Οι νέοι θα έχουν κίνητρα να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα και όχι να αναζητούν το μέλλον τους στις χώρες του εξωτερικού.

Ένα τέτοιο μοντέλο έχει σχεδιάσει η Νέα Δημοκρατία και θα κληθεί να το υπηρετήσει στο σύνολό του την επομένη των εκλογών. Με τις θυσίες των πολιτών δεν παίζουμε».

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ