Πολιτική

24/3/18 21:37

τελ. ενημ.: 24/3/18 21:39

Κ. Τρομπούκης: «Οι Έλληνες πετύχαμε το ακατόρθωτο, όταν πορευτήκαμε ενωμένοι!»

Μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τρομπούκης, στέλνει μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.

Όπως αναφέρει:

«Γι' αυτά πολεμήσαμε!»

«Είχα δυο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο[…]. Όταν χάλασαν τον Πόρο,τα ‘χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ’ Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων χίλια τάλαρα γύρευαν. […] Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μη καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι' αυτά πολεμήσαμε», γράφει ο Μακρυγιάννης στα Aπομνημονεύματά του.

Απέναντι σε εκείνους που θέλουν να «ξαναγράψουν» την Ιστορία, και να προσδιορίσουν τον Επανάσταση του '21 ως «ταξική επανάσταση» είναι ξεκάθαρο ότι η εξέγερση είχε τις ρίζες της στις βαθιές εθνικές και θρησκευτικές παραδόσεις του Γένους μας.

Κι επιπλέον, όταν ο Μακρυγιάννης έγραφε «είμαστε εις το εμείς και όχι εις το εγώ» σημείωνε αυτό που έχει χαρακτηρίσει την μακρά ιστορική μας πορεία σε καταστροφές και θριάμβους: ότι όποτε οι Έλληνες πορευτήκαμε ενωμένοι, όταν εμπιστευτήκαμε τις δυνάμεις μας, πετύχαμε το ακατόρθωτο!

Τα λόγια του Μακρυγιάννη σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Με εθνική ενότητα και ομοψυχία, με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις μας, απαντάμε στις προκλήσεις. Δεν υπάρχει τίμημα για την Ελλάδα, κι αν χρειαστεί πάλι γι' αυτά θα πολεμήσουμε!»

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση