11.5.2018 14:12

Κ. Τρομπούκης: «Να ξαναχτίσουμε τη χώρα σε γερά θεμέλια. Να κάνουμε μια γενναία και δημιουργική ρήξη με το παρελθόν»

Συνέντευξη Κώστα Τρομπούκη στον «Νεοδημοκράτη»

«Είναι ανάγκη να πραγματοποιήσουμε μια γενναία και δημιουργική ρήξη με το παρελθόν μας. Να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας, να δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα δημοκρατικό, που θα ανατρέψει όλα εκείνα τα δόγματα που έκαναν την Ελλάδα μικρομάγαζο των Βαλκανίων. Η δική μας πολιτική ξεπερνά το ασφυκτικό πλαίσιο κάθε μνημονιακήςήαντιμνημονιακής ρητορείας. Είναι μια ιδεολογική και αξιακή μάχη που πρέπει να δώσουμε.», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεοδημοκράτης»το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας - Ιατρός και Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου κ.Κώστας Τρομπούκης.

Ερωτώμενος για τη φυγής νέων στο εξωτερικό o κ. Τρομπούκης σχολίασε: «η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον, αν το ανθρώπινο δυναμικότης, το πιο καταρτισμένο και μορφωμένο, ζει και εργάζεται στο εξωτερικό και αν το εναπομένον παραγωγικό της δυναμικόπου μένει στην Ελλάδα βλέποντας ότι η δημιουργικότητά του«υπερφορολογείται». Η Ελλάδα βιώνει μια σημαντική απώλεια επιστημονικού, παραγωγικού και κοινωνικού θησαυρού».

Μάλιστα στη συνέντευξή του υπογραμμίζει ότι«η εικόνα του συστήματος Υγείας είναι αποκαρδιωτική.Χρειαζόμαστε ένα σύστημα υγείας που θα παρέχει σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες με ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών χωρίς να έχει σημασία αν οι παροχές υγείας προέρχονται από τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του Συστήματος Υγείας. Η Ελλάδα θα αλλάξει όταν αφήσει τη νέα γενιά να ξανακερδίσει το χρόνο που έχασε και να διεκδικήσει!».

Ερωτώμενοςγια τις προτεραιότητες της Χίου ο κ. Τρομπούκης ανάφερε: «Μαστίχα, Ναυτιλία, Τουρισμός.Η μαστίχα είναι ένα πανίσχυρο brandname διεθνώς. Δεν παράγει κανένας άλλος αυτό το μοναδικό προϊόν και πρέπει να εστιάσουμε στην παραγωγή της […]Η ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας και παραδοσιακά η Χίος έχει μεγάλες δυνατότητες […] Η Χίος χρειάζεται βασικές υποδομές, οδικό δίκτυο, αεροδρόμιο, λιμάνι και βέβαια ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, που θα είναι αντάξιο των προσδοκιών των επισκεπτών του νησιού μας».

Τέλος αναφερόμενοςστην απόφασή του να συμμετέχει στο Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ. δήλωσε: «ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει την ατομική του ευθύνη, να δραστηριοποιηθεί, να δει έξω από το δικό του ασφαλές περιβάλλον. Στην Εκκλησία του Δήμου, στην αρχαία Αθήνα, ξέρετε, συμμετείχαν οι «δημιουργοί» οι άνθρωποι της παραγωγής».

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ