27.3.2019 15:24

Κ. Τρομπούκης: «Ικανοποίηση από το Πρόγραμμα Υποδομών της ΝΔ: Αεροδρόμιο Χίου και Ηλεκτρική Διασύνδεση στο επίκεντρο»

Δήλωση του πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τρομπούκη, για την παρουσίαση του προγράμματος υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

«Η ΝΔ εχθές παρουσίασε το πρόγραμμά της για τις υποδομές! Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα καλοδουλεμένο, χωρίς φαραωνικές εξαγγελίες και χωρίς δύσκολα πραγματοποιήσιμα έργα.  Είναι δηλαδή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με όλη τη σημασία της λέξης. Με σχεδιασμό, προτεραιότητες, υπολογισμένα κόστη, που δημιουργεί 43.000 νέες θέσεις εργασίας και +1.4% πρόσθετη μεσοσταθμική αύξηση του ΑΕΠ.

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση όμως για όλους μας, είναι ότι η Χίος βρίσκεται στο επίκεντρο του προγραμματισμού της ΝΔ για τις υποδομές. 

Α) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Η ΝΔ προτείνει την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών μας με την Αν. Μακεδονία και την προώθηση των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η οικονομική ευμάρεια του τόπου μας, περνάει από την ενεργειακή μας αυτονομία.

Β) ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΙΟΥ: Η ΝΔ προτείνει τη διερεύνηση της δυνατότητας να ενταχθεί το αεροδρόμιο σε ενιαία εταιρεία μαζί με άλλα μικρά αεροδρόμια υψηλής επιβατικής κίνησης (άνω των 100.000 επιβατών ετησίως) για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, καθώς σήμερα δεν υπάρχει καμία σοβαρή προσπάθεια αξιοποίησης και βελτίωσης του αεροδρομίου.

Οι υποδομές δεν είναι κορδέλες και ευχολόγια. Το μέλλον του τόπου μας περνά μέσα από καλά σχεδιασμένες υποδομές που αναβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και την ανταγωνιστικότητά μας. Η επόμενη τετραετία θα είναι πολύ κρίσιμη για τους κατοίκους του Β. Αιγαίου, για τους κατοίκους της Χίου και σύντομα θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις!»

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ