29.5.2017 11:15

Η τελευταία συμβολή ενός μεγάλου ηγέτη

«Δεν είμαι διατεθειμένος να αποκρύψω τίποτα από τον ελληνικό λαό», ήταν η αγαπημένη του φράση. Σε αντιδιαστολή με όσους έκρυβαν από το λαό τα δυσάρεστα, ήθελαν να του λένε πράγματα ευχάριστα στα αυτιά.

Η συμβολή ενός μεγάλου ηγέτη επεκτείνεται και μετά θάνατον. Η είδηση της απώλειας του Κων. Μητσοτάκη επανέφερε κάποιες από τις προειδοποιήσεις του.

-          Είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να καταναλίσκομε δανειζόμενοι; Να τρώμε τις σάρκες μας και να υπονομεύουμε το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονιών μας;

-          Έχουμε πρόβλημα να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι. Ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε περισσότερα από ότι έχουμε. Ότι δεν μπορούμε να γίνουμε αργόμισθοι του κράτους όλοι.

-          Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα. Ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί πια να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ναι, υπήρξαν πολιτικοί που σήκωσαν το βάρος των κακών προφητειών. Τους λοιδορήσαμε τότε και πιστεύαμε ότι οι προειδοποιήσεις τους ήταν ενταγμένες στην υπηρεσία του αδηφάγου κεφαλαίου. Η Ιστορία κρίνει.

Μέσα από το σύντομο videoπου ακολουθεί τερματίζεται ο μύθος ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί απέκρυπταν την πραγματικότητα. Κάποιοι διαρκώς την επικαλούνταν. Τα δικά μας αυτιά δεν ήταν επιδεκτικά για να την ακούσουν.

Οι αναμνήσεις από τον πολιτικό λόγο του Κων. Μητσοτάκη είναι η σημερινή συμβολή του στην εδραίωση της πεποίθησης ότι οι εκφραστές του αληθινού φιλελεύθερου πολιτικού πνεύματος τουλάχιστον είχαν προειδοποιήσει. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ