5.1.2018 20:26

ΧΙΩΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί πρόχειρα και αυταρχικά»

• ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στο νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση

Την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη μεταρρύθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης διατυπώνει μέσα από ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ενώ κατατέθηκε προς διαβούλευση το απόγευμα της 28ης Δεκεμβρίου είχε ως καταληκτική ημερομηνία διαβούλευσης την 2α Ιανουαρίου 2018, δηλαδή στο απόγειο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς με δικηγόρους, δικαστές και πολίτες απόντες.

«Οι δικηγόροι παρακολουθούμε ανήσυχα την «σπουδή» που χαρακτηρίζει μια σειρά νομοθετημάτων που συνδέονται με ζητήματα της Δικαιοσύνης, με τον ένα ή άλλο τρόπο και ψηφίζονται ή φέρονται προς ψήφιση στη Βουλή», αναφέρουν εισαγωγικά και συνεχίζουν:

«Δυστυχώς  έτσι οδηγούμεθα σε μια Πολιτεία που νομοθετεί πρόχειρα, επιπόλαια και αυταρχικά κατά παράβαση της παραδεδεγμένως συνταγματικά Αρχής του αρίστως νομοθετείν και του Ν 4048/12 .Συνακόλουθα με την σύντμηση του χρόνου διαβούλευσης σε μόλις τεσσεράμισι μέρες εν μέσω μάλιστα των αργιών της Πρωτοχρονιάς και χωρίς να εμπεριέχονται στην έκθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης οι τεκμηριωμένοι λόγοι της εν λόγω σύντμησης, είναι βέβαιο ότι έχει παραβιαστεί η διάταξη του αρθρ. 6 Ν.4048/12.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει παράταση της προθεσμίας για δημόσια διαβούλευση έως τέλους του τρέχοντος  μηνός, προκειμένου οι  Δικ. Σύλλογοι το Δικαστικό Σώμα και ο νομικός κόσμος εν γένει να έχουν δυνατότητα κατάθεσης των παρατηρήσεών τους και των σχολιασμών τους επι του επίμαχου νομοσχεδίου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ