12.5.2022 15:04

"Γιορτή για τη δημοκρατία οι εσωτερικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή" (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών κινούνται όλοι κι όλα στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Την ερχόμενη Κυριακή, 15 Μαΐου, στήνονται 990 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα (3 στη Χίο), με τη διαδικασία να επιτηρείται από περίπου 2.000 μέλη των εφορευτικών επιτροπών και υπό την υψηλή επιστασία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της οποίας προεδρεύει ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κι εκλογολόγος, Ηλίας Νικολακόπουλος.

Η διαδικασία

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία -ακόμα και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου- στα εκλογικά τμήματα.

Όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Ο εγγεγραμμένος, για παράδειγμα, στους Αμπελόκηπους μπορεί να ψηφίσει στη Ραφήνα ή ο εγγεγραμμένος στη Θεσσαλονίκη στη Βέροια.

Αν τυχόν βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη διευκόλυνση των εν δυνάμει ψηφοφόρων όσοι δεν είναι μέλη ή έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να συμπληρώσουν διαδικτυακά τη φόρμα εγγραφής μέλους που θα προσκομίσουν στο εκλογικό τμήμα.

Όσον αφορά την εκλογή της 300μελούς Κεντρικής Επιτροπής, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου, τα οποία ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ., με τα κομματικά στελέχη να εύχονται η συμμετοχή να είναι τέτοια ώστε να δοθεί παράταση.

Οι εκλογές στη Χίο

Σε ότι αφορά στη Χίο, θα στηθούν 3 εκλογικά τμήματα στο Δημαρχείο Χίου, στο πρώην Δημαρχείο Ομηρούπολης καθώς και στο πρώην Δημαρχείο στα Νένητα.

Από τους 8 υποψήφιους για την κεντρική επιτροπή στο Βόρειο Αιγαίο θα εκλεγούν οι 4.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ