11.2.2022 18:23

Γιώργος Καμίνης: "Δίνουν χρήματα στους Δημάρχους αντί δίκαιης κατανομής μεταναστών"

ΣΧΟΛΙΟ του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη για τη συνάντηση του Υπ. Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με τους δημάρχους Χίο, Μυτιλήνης και Ανατολικής Σάμου

«Δεν μας εκπλήσσει η αποδοχή κάποιων οικονομικών αιτημάτων των Δημάρχων Χίου, Μυτιλήνης και Σάμου από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, μετά τη χθεσινή μεταξύ τους συνάντηση.

Όπως έχουμε πει εδώ και καιρό, η κυβέρνηση έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή: προκειμένου να μην υποστεί εκλογική φθορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, έχει επιλέξει να μετατρέψει τα νησιά σε μόνιμα δεσμωτήρια μεταναστών και προσφύγων. Και για να το πετύχει αυτό, είναι πρόθυμη να κάνει όσες «οικονομικές χάρες» χρειάζεται εν είδει ανταπόδοσης. Αντί πινακίου φακής, δηλαδή. Αν σας θυμίζει αυτό κάτι, είναι επειδή την ίδια ακριβώς τακτική εφαρμόζουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά και οι χώρες του Βίζεγκραντ απέναντι στην Ελλάδα: χρήματα αντί για ένα δίκαιο καταμερισμό, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., των ανθρώπων που αναζητούν άσυλο.

Ο κ. Γεραπετρίτης, στη χθεσινή συνάντηση, επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι «αμετακίνητη» στην απόφασή της να δημιουργήσει υπερμεγέθεις δομές φιλοξενίας στα νησιά. Όπως είπαμε, ουδεμία έκπληξη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ