17.3.2020 12:14

Γιώργος Καμίνης: "Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου λόγω μεταναστευτικού"

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χτες ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητά τη λήψη δραστικών μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, λόγω της συνεχιζόμενης προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής ζητά τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 10%, την εξαίρεση της αγροτικής γης από τη φορολόγηση, την επαναφορά σε σταθερή βάση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά καθώς και την περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στον τουρισμό στα είδη πρώτης ανάγκης και στις ζωοτροφές. 

Όπως σημειώνει ο κ. Καμίνης, μετά από συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), ενημερώθηκε πως ο τουρισμός στο νησί βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση λόγω μεταναστευτικού – προσφυγικού, οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι ελάχιστες και ο αγροτικός τομέας των νησιών έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα εσόδων λόγω των εξευτελιστικά χαμηλών τιμών ελαιόλαδου και γάλακτος. Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στα υπόλοιπα νησιά του Βορειονατολικού Αιγαίου που έχουν επωμιστεί κατά τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος προς τη χώρα μας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ