15.5.2019 12:57

Για τις 120 δόσεις και τα μέτρα ελάφρυνσης μίλησε ο Ανδ. Μιχαηλίδης

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης έκανε αναφορά και στα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, καθώς εκείνα που εφαρμόζονται από φέτος συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα μέτρα εκείνα τα οποία είτε άμεσα (μείωση ΦΠΑ στην εστίαση) είτε από του χρόνου (μείωση φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ για κατοίκους μικρών νησιών, φοροελαφρύνσεις για αγροτικούς συνεταιρισμούς) έχουν ιδιαίτερη ωφέλεια για τα νησιά.

Ως προς το κύριο σώμα του νομοσχεδίου, χαρακτήρισε κορυφαίας σημασίας και εμβληματική τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Το μέτρο θα ευνοήσει ιδιαίτερα ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, καθώς για πρώτη φορά θα γίνει κούρεμα, και μάλιστα γενναίο, της ίδιας της βασικής οφειλής. Μαζί με το κούρεμα των προσαυξήσεων η ελάφρυνση θα ξεπερνάει σαφώς το 50% της συνολικής οφειλής.

Ανακουφίζονται, επίσης, σημαντικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούσαν ως σήμερα να βγουν στη σύνταξη λόγω συσσωρευμένων οφειλών που αδυνατούσαν να αποπληρώσουν.

Ο Α. Μιχαηλίδης σημείωσε πως το νομοσχέδιο δεν προσφέρει μόνο σημαντική ελάφρυνση σε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα, αλλά επιτρέπει και την αύξηση των εσόδων του δημόσιου τομέα και ιδίως του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.

Καταλήγοντας, τόνισε πως το νομοσχέδιο και τα μέτρα ελάφρυνσης έχουν ένα σαφές προοδευτικό αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα, αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας και θωρακίζουν θεσμικά τον κόσμο της εργασίας.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ