Πολιτική

7/3/18 9:52

τελ. ενημ.: 7/3/18 10:02

«Ετοιμάζουν νέα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών χωρίς να το ξέρει κανείς»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την δημιουργία 5 νέων Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και Μεταναστών, που λαμβάνονται κάτω από άκρα μυστικότητα και χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος χρηματοδότησής τους, ζήτησε ενημέρωση από τον Νίκο Τόσκα ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης. 

Σχολιάζοντας τη στάση των Υπουργείων, ο κ. Μηταράκης είπε:

"Ζήτησα να ενημερωθώ από τα αρμόδια Υπουργεία για την προοπτική ίδρυσης Κέντρων Υποδοχής και Μετανάστευσης (ΚΥΤ) στα 5 νησιά με τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές. Το Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι έχει υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, πιστό στη γραμμή της μη ενημέρωσης που έχει καθιερώσει το τελευταίο διάστημα, «κρύβεται» και δεν απάντησε, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής περί κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Επί της ουσίας, βρισκόμαστε στο σκοτάδι για τα νέα ΚΥΤ που θα χρηματοδοτηθούν: πότε θα ιδρυθούν, πού, και ποιες υπηρεσίες θα παρέχονται."

 

Επισυνάπτεται η απάντηση του υπουργείου: 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση