28.7.2022 13:39

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την προστασία του χειμάρρου Μαλαγκιώτη

Ερώτηση για την προστασία του χειμάρρου Μαλαγκιώτη κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης: 

«Η περιοχή της Βολισσού Χίου αποτελεί την κατάληξη της τεράστιας λεκάνης απορροής του Πελινναίου όρους, με αποτέλεσμα να διαθέτει έναν πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα. Είναι προικισμένη με μια πλούσια κοιλάδα, με παραλίες και υδροβιότοπους, όπως αυτός της εκβολής του χειμάρρου Μαλαγκιώτη, ο οποίος είναι και προστατευόμενος από ΠΔ 229/2012. Η εγκατάλειψη του χειμάρρου είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι "πράσινες ευαισθησίες" της κυβέρνησης είναι υποκριτικές.

Εδώ και πολλά χρόνια ο υδροβιότοπος της εκβολής του χειμάρρου Μαλαγκιώτη, στη συγκεκριμένη περιοχή, καταπατείται χωρίς καμιά προστασία και κρατική μέριμνα. Τελευταία, ακόμα πιο συστηματικά, η κατάσταση χειροτερεύει με σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον, τον λαό της περιοχής. Ο Μαλαγκιώτης, μετατρέπεται σε δρόμο από οχήματα 4x4, καταστρέφεται από την ανεξέλεγκτη δόμηση, με κινδύνους για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε με κρατική ευθύνη ο ποταμός και υδροβιότοπος Μαλαγκιώτης να προστατευτεί με συγκεκριμένο ολοκληρωμένο σχεδιασμό και να αντιμετωπιστεί κάθε καταπάτηση και όχληση που τον υποβαθμίζει;». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ