13.5.2020 17:29

Ερώτηση Μιχαηλίδη στη Βουλή για τα δάνεια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 24/4 με συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της Χίου, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης προώθησε τα προβλήματα και τις προτάσεις που επεσήμαναν οι συμμετέχοντες στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ενώ κοινοποίησε τη λεπτομερή καταγραφή των θέσεών τους σε θεσμικούς φορείς και αιρετούς της Χίου, καθώς και σε αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών, ο βουλευτής Χίου κατέθεσε ερώτηση, η οποία συνυπογράφηκε από 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τα δάνεια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Το ζήτημα αυτό ήταν εκ των κομβικών που αναδείχθηκαν από τους φορείς κατά την τηλεδιάσκεψη.

Η ερώτηση, η οποία απευθύνεται προς τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη, θίγει δύο ειδικότερα ζητήματα των επιχειρηματικών δανείων. Το πρώτο σχετίζεται με το γεγονός ότι στο μέτρο ελάφρυνσης της αναστολής καταβολής δόσεων δεν περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια τα οποία συγχρηματοδοτούνται από ή εγγυώνται από χρηματοδοτικά προγράμματα και θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά το εξαγγελθέν μέτρο της κυβέρνησης για κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια προς επιχειρήσεις. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι ποσό τυχόν υφιστάμενων δανείων που έχει λάβει μία επιχείρηση αφαιρείται από το ύψος της δυνητικής χρηματοδότησής της.

Και τα δύο αυτά ζητήματα δημιουργούν τη βάσιμη ανησυχία ότι μεγάλο μέρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας,που κατά τεκμήριο δικαιούται και της ισχυρότερης προστασίας και στήριξης, θα αποκλειστεί πρακτικά από την πρόσβαση σε μέτρα ελάφρυνσης και διευκόλυνσης των επιχειρήσεων που έχει υιοθετήσει ή εξαγγείλει ως σήμερα η κυβέρνηση. Οι δύο υπουργοί ερωτώνται για το κατά πόσον και με ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύουν να άρουν τέτοιους αποκλεισμούς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ