21.7.2020 14:35

Ερώτηση Ανδρέα Μιχαηλίδη για φαινόμενα αυταρχισμού και κακοδιοίκησης στο νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός»

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφορικά με πολλαπλές καταγγελίες εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» για πρακτικές αυταρχισμού, αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης από την νέα Διοίκηση του νοσοκομείου. Η ερώτηση υπογράφεται από 24 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση αναφέρεται σε αποφάσεις της Διοίκησης που επιδιώκουν να περιορίσουν, επί της ουσίας, την επικοινωνία συντονιστών διευθυντών συντονιστών του νοσοκομείου με τα ΜΜΕ, επιβάλλουν ποινές χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και προχωρούν σε απομακρύνσεις προϊσταμένων σε νοσηλευτικές και διοικητικές υπηρεσίες με μεθοδολογία που παραπέμπει σε ρεβανσιστικές «καρατομήσεις» βάσει κομματικών κριτηρίων.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η απόφαση της Διοίκησης του «Ευαγγελισμού» να προχωρήσει στην τοποθέτηση καμερών όχι μόνο σε θαλάμους ασθενών, αλλά και σε χώρους εργασίας του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στη Β΄ Μονάδα Εντατικής θεραπείας. Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τόσο για την διαδικασία υλοποίησης αυτού του έργου, όσο και – κυρίως – για το κατά πόσον έχουν τηρηθεί οι προβλέψεις του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ασθενών και εργαζομένων (π.χ. έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τον Υπεύθυνο Προσωπικών Δεδομένων του Υπουργείου Υγείας).

Τέλος, επισημαίνεται η πρόθεσή της Διοίκησης του νοσοκομείου να μην συνεχίσει την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας και να επιστρέψει στο παρωχημένο και δαπανηρό μοντέλο σύναψης σύμβασης με ανάδοχες εταιρείες («εργολάβους»). Πέρα από το σαφές ιδεολογικό στίγμα αυτής της επιλογής, δημιουργούνται ζητήματα τα οποία άπτονται του οικονομικού συμφέροντος του Δημοσίου και για αυτό το λόγο ερωτάται, μεταξύ άλλων, ο κ. Υπουργός αν έχει τεκμηριωθεί, βάσει οικονομοτεχνικής μελέτης, ότι είναι δημοσιονομικά επωφελέστερη η λύση αυτή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ