9.12.2020 13:47

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη στον Υπουργό Υγείας για την προβληματική διαχείριση της πανδημίας στη Χίο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται όλο το τελευταίο διάστημα στη Χίο ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση υπογράφηκε από ακόμα 18 βουλευτές του κόμματος.

Στο κείμενο καταρχάς επισημαίνεται η μη διενέργεια της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων στο νησί, σύμφωνα και με τη δήλωση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, γεγονός που θέτει σοβαρά ζητήματα αμέλειας του Υπουργείου Υγείας σε βάρος πρωτίστως των κατοίκων του νησιού. Καταγγέλλεται, επίσης, ότι το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είναι παντελώς υποστελεχωμένο και ότι η διενέργεια των όποιων διαγνωστικών τεστ είναι αποσπασματική, χωρίς συνολικό σχεδιασμό και οργάνωση και επί τη βάσει επικοινωνιακών λογικών.

Αναφορικά με τις δομές Υγείας του νησιού, το κείμενο επισημαίνει αφενός τους σοβαρούς κινδύνους μεταφοράς μικροβιολογικού φορτίου που θα προκύψουν από τον ορισμό του ήδη επιβαρυμένου Νοσοκομείου Χίου ως εμβολιαστικού κέντρου και αφετέρου την απουσία συμβάσεων καθαριότητας σε περιφερειακά ιατρεία του νησιού που έχουν οριστεί ως κέντρα αναφοράς για τον covid-19.

Βάσει της παραπάνω ανησυχητικής εικόνας, οι βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό Υγείας για το πώς θα εξασφαλιστεί η ιχνηλάτηση των επαφών, για το κατά πόσον υπάρχει σχέδιο διενέργειας μαζικών τεστ στον τοπικό πληθυσμό, για το πώς προτίθεται να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το κατά πόσον εξετάζει την αξιοποίησή τους ως εμβολιαστικά κέντρα και, τέλος, για το αν εξετάζει τον ορισμό τοπικού συντονιστή για τη διαχείριση της πανδημίας στη Χίο προκειμένου να εκλείψει η παρατηρούμενη αδυναμία συνεννόησης μεταξύ συναρμόδιων φορέων.


 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ