17.9.2018 11:34

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για τα ραδιοδίκτυα των Δήμων στους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με την ατέλεια χρήσης ραδιοσυχνοτήτων από τους Δήμους, ζήτημα που έχει τεθεί από το Δήμο Χίου.

Ειδικότερα, η ερώτηση – η οποία συνυπογράφεται από 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – καταρχάς αναφέρεται στο νομικό καθεστώς που διέπει τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων και στο γεγονός πως μια σειρά φορέων του δημοσίου απολαμβάνουν ατέλεια χρήσης για την εξυπηρέτηση  υπηρεσιακών τους αναγκών. Στα κρατικά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών που δικαιούνται ατέλεια περιλαμβάνονται τα ραδιοδίκτυα των Περιφερειών, όχι όμως και των Δήμων της χώρας.

Προκειμένου να αρθεί αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και, κυρίως, να διευκολυνθούν οι Δήμοι στην εξυπηρέτηση μιας σειράς υπηρεσιών που απαιτούν τη χρήση ραδιοδικτύου (π.χ. πολιτική προστασία, διαχείριση στόλου οχημάτων) ερωτώνται οι κ. Υπουργοί εάν προτίθενται να επεκτείνουν την ατέλεια χρήσης ραδιοσυχνοτήτων και στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ