4.10.2021 10:28

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για τα προβλήματα σε δημόσιες δομές Υγείας στη Σάμο

Ερώτηση για την έλλειψη στήριξης προς τις δημόσιες δομές Υγείας της Σάμου κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Το πρώτο σκέλος της ερώτησης αφορά σε προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του νησιού, τα οποία συνίστανται όχι μόνο σε ελλείψεις σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, αλλά και στην πρόσφατη εκδήλωση ανεπάρκειας σε ογκολογικά φάρμακα και μονοκλωνικά αντισώματα. Το τελευταίο δημιουργεί δυσκολίες, ή και πλήρη αδυναμία, στο Νοσοκομείο να χορηγήσει την απαραίτητη φροντίδα σε ογκολογικούς και ρευματολογικούς ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης αφορά στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Σάμου, το οποίο αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα υποστελέχωσης σε διάφορες ειδικότητες. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η έλλειψη Παιδοψυχιάτρου, συνιστά σοβαρή αδυναμία του δημόσιου συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες παροχής ψυχιατρικής στήριξης και παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους της Σάμου, ανάγκες μάλιστα οι οποίες ενισχύθηκαν και οξύνθηκαν ως συνέπεια του σεισμού.

Καταλήγοντας, ο Α. Μιχαηλίδης ρωτά τον Υπουργό Υγείας πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο νοσοκομείο Σάμου καθώς και την παντελή έλλειψη Παιδοψυχιάτρου στο νησί.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ