11.6.2020 16:39

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για στελέχωση των ΚΥΤ και εργαζόμενους μέσω κοινωφελούς

Ερώτηση για τη στελέχωση των ΚΥΤ και τους εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση συνυπογράφεται από 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνεται στους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι στα τέλη Ιουνίου λήγει η τετράμηνη παράταση που είχε χορηγηθεί στο Γ΄ Κύκλο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε ΚΥΤ και λοιπές δομές υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη στελέχωση των δομών αυτών φαντάζει ανύπαρκτος, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε σχετικό, επιτείνει την ανησυχία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δομών, τη στιγμή μάλιστα που - ιδιαίτερα στα νησιά - έχουν με ευθύνη της κυβέρνησης υπερβεί κατά πολύ τα όρια δυναμικότητάς τους. Ένα δεύτερο ζήτημα που εγείρεται έχει να κάνει με την τύχη των εργαζομένων του Γ΄ Κύκλου.

Με βάση τα παραπάνω, οι Υπουργοί ερωτώνται αφενόςγια τους σχεδιασμούς τους σχετικά με τη στελέχωση των ΚΥΤ και λοιπών δομών μετά τη λήξη της παράτασης του προγράμματος. Αφετέρου, ερωτώνται αν σκοπεύουν είτε να παρατείνουν εκ νέου τις συμβάσεις των εργαζόμενων μέσω κοινωφελούς είτε, σε περίπτωση σύναψης συμβάσεως διαφορετικού τύπου και μεγαλύτερης διάρκειας, εάν προτίθενται να προβλέψουν τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας σε τέτοιες δομές, δεδομένης της εμπειρίας και των δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει οι εργαζόμενοι μέσω των τριών κύκλων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ