9.4.2020 19:22

Ερήμην του Δ.Σ. η υπογραφή της σύμβασης για χώρο καραντίνας;

Με πολύ θράσος, μετά την πρόσφατη «επιδρομή» των ΜΑΤ» στο νησί, εμφανίσθηκε ξαφνικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτής Χίου, προκειμένου να υποστηρίξει την επιλογή του για τη δημιουργία χώρου καραντίνας νεοεισερχόμενων μεταναστών σε ιδιωτικό μισθωμένο ακίνητο στην περιοχή της Λευκωνιάς.

Κι ενώ για αρκετή ώρα παρακολούθησε κάποιους από τους επικεφαλής των συνδυασμών να αναπτύσσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους ( αφού δεν είχε – για άλλη μια φορά - την στοιχειώδη ευγένεια, που επιβάλουν η θέση του και οι δημοκρατικές πρακτικές, να τους ακούσει όλους προτού απαντήσει), τοποθετήθηκε εμμένοντας στις θέσεις του και απορρίπτοντας με διάθεση έως και χλευασμού όποια άλλη πρόταση κατατέθηκε.

Τι ξέχασε να αναφέρει ο Υπουργός μας; «ξέχασε» να πληροφορήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, που επί έξι ώρες συζητούσε το θέμα της δημιουργίας χώρου καραντίνας μεταναστών πλησίον του αστικού ιστού και της πλέον τουριστικής περιοχής του νησιού, ότι κάθε συζήτηση ήταν χωρίς νόημα, αφού η σύμβαση της μίσθωσης είχε πλέον υπογραφεί ερήμην του ΔΣ.

https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%A8%CE%9E%CE%9B%CE%9C46%CE%9C%…

Λίγη ώρα πριν ο κ. Μηταράκης εμφανισθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ,αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του Γ. Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Π. Γεωργιάδη για δέσμευση πίστωσης ύψους 5.000,00 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης, που αφορά « έξοδα ύδρευσης ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΥ κτιρίου στην Χίο για την παραμονή νέων αφίξεων μεταναστών».

Τι σημαίνει αυτό ; Με δεδομένο ότι κανένα άλλο κτίριο που σχετίζεται με τη φιλοξενία μεταναστών στη Χίο δεν είναι μισθωμένο, πολύ απλά σημαίνει ότι η πιθανή μίσθωση αλλά και κάθε εναλλακτική πρόταση (πλωτά μέσα, ξενοδοχεία) για την οποία συζητούσαν επί έξι ώρες ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και παρακολουθούσαν δεκάδες συμπολίτες μας, την ίδια στιγμή είχε ολοκληρωθεί. Και ο αρμόδιος επί του θέματος Υπουργό το απέκρυψε…

Φαίνεται ότι ο κ. Υπουργός θεωρεί τους Χιώτες, που τον εξέλεξαν βουλευτή τους, αφελείς και αμνήμονες. Αφού τους έστειλε τα ΜΑΤ για να τους δείρουν και να επιβάλει με τη βία την απόφαση του να στήσει ένα νέο υπερκέντρο στο νησί, σκέφτηκε να τους ετοιμάσει και μια καλοστημένη φάρσα όπως η χτεσινή.

Το ως άνω έγγραφο αποδεικνύει πλήρως ότι ο κ. Μηταράκης αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν να έχουν πάθει ολική νάρκωση, με πλήρη έλλειψη σεβασμού αλλά επίσης έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους δημοκρατικούς και συνταγματικά κατοχυρωμένους φορείς αυτού του τόπου εκτός από τους όποιους ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ του.

Φαίνεται ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο μια διαχείριση επικοινωνιακού τύπου, παρά η εξεύρεση μιας λύσης που δεν θα επιβαρύνει κι άλλο τα ήδη ταλαιπωρημένα νησιά του Β. Αιγαίου.

Ένας Βουλευτής, πόσο μάλλον όταν είναι και Υπουργός, οφείλει να σέβεται τους πολίτες και να μην τους εμπαίζει.

Διαφορετικά δεν έχει θέση και ρόλο σε καμία δημοκρατική Κυβέρνηση .

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ