6.6.2019 10:13

Επιτέλους κάποιος θυμήθηκε το Τελωνείο θέτοντας το προτεραιότητα του

Προεκλογικά, διαπιστώσαμε, ότι όλοι οι συνδυασμοί λίγο- πολύ διέθεταν στο πρόγραμμα τους τρόπους για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, ωστόσο ούτε στο debate που διοργάνωσε ο «π» ούτε και στις μεμονωμένες συνεντεύξεις που έδωσαν οι επικεφαλής και οι σύμβουλοι τους, ακούσαμε κάποιον να αναφέρεται στην ανανέωση- ανακατασκευή του Τελωνείου, γιατί όπως όλοι παρατηρούμε όταν το αντικρίζουμε δεν χρήζει καμίας αλλαγής…

Τις τελευταίες 2 ημέρες κατέφθασαν στο νησί μας περίπου 4.500 γείτονες που η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ήταν, το Τελωνείο της ντροπής! Καλά τα λιμάνια, καλά τα αεροδρόμια, αλλά υπάρχει και αυτό, που κάθε μέρα που περνάει χειροτερεύει όλο και περισσότερο.

Χθες με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, βρέθηκε στον Βόρειο Λιμενοβραχίονα προκειμένου να συγχαρεί την κοινή προσπάθεια Λιμεναρχείου και Ομάδας Διάσωσης, αφού «γυάλισαν» την περιοχή, μαζεύοντας ότι απόρριμμα υπήρχε. Παρατηρώντας το Τελωνείο αντιλήφθηκε την τραγική και συνάμα ντροπιαστική – για εμάς- εικόνα του, με αποτέλεσμα να προβεί στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Δε γίνεται από τη μία, να «κόπτεται» η κυβέρνηση για τον τουρισμό, και από την άλλη, το Τελωνείο Χίου παραμένει ένα ακατάλληλο και ανεπαρκές κτήριο. Η κυβερνητική στάση, εδώ και τέσσερα χρόνια συνιστά καθαρή υποκρισία. 
 
Έρχονται χιλιάδες επισκέπτες από την Τουρκία στην περίοδο του Μπαϊραμιού και τελικά ταλαιπωρούνται. Κάποια στιγμή πολύ φοβάμαι ότι θα απλά θα αναζητήσουν άλλο μέρος για τις διακοπές τους.  
  
Έχω φέρει το ζήτημα του Τελωνείου πολλές φορές στη Βουλή. Και με την ερώτησή μου προς εννιά υπουργούς για τις δέκα υποδομές στη Χίο που λιμνάζουν, και πρόσφατα ρωτώντας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου. Όλοι φαίνεται να στέκονται σε γραφειοκρατικά εμπόδια ή διαφορετικές ερμηνείες των νόμων και κανείς δεν προχωρά επιτέλους στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης. 

Το κτήριο του Τελωνείου είναι μια από τις βασικές μου προτεραιότητες και δέσμευση για την επομένη των εκλογών».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ